Gemeente Son en Breugel


parkeerplaats aan de Nieuwstraat

Verharding tijdelijke parkeerplaats aan de Nieuwstraat

Het college heeft besloten het terrein aan de Nieuwstraat waarop de voormalige pastorie stond, te verharden. Het doel ervan is overlast door stof en modder weg te nemen.

In afwachting van een definitieve bestemming van het voormalige perceel van de pastorie aan de Nieuwstraat, heeft het college dit terrein al een aantal jaren geleden als tijdelijke parkeerplaats aangewezen. Hiervoor is een semi-verharding aangebracht. Gedurende de droge en natte perioden jaar leidt dit tot overlast voor de omgeving. Met name de droge periode gaat parkeren gepaard met veel stof, waarvan de ondernemers in de nabijheid van het terrein overlast ondervinden.

Aan het college is gevraagd om de overlast weg te nemen. Het college heeft deze klachten onderkend en heeft besloten om het terrein te asfalteren. Zodra het perceel binnen de centrumvisie een definitieve bestemming heeft gekregen, zal de functie van tijdelijk parkeerplaats worden opgeheven. Doordat op het terrein een asfaltlaag wordt aangebracht kan een gedeelte van het terrein ook gebruikt worden als kermisterrein. Hierdoor kan de kermis mogelijk uitgebreid worden met een aantal attracties.