Stemmen uit het graf.

15/02/2011 11:01

Jems B.V.

Nieuwe vorm van social media maakt communiceren met overledene mogelijk

Een mijlpaal die bereikt is, een hartelijk groet van oma of wellicht de leukste anekdotes over een huisdier. De Personal RosettaStone(TM), in de vorm van een klein stenen schijf of tablet, biedt een overledene de kans om ook na zijn of haar dood te blijven communiceren met de nabestaanden of andere nieuwsgierigen. De Personal RosettaStone(TM) is gebaseerd op de zogenoemde NFC- technologie, ofwel Near-Field -Communication technologie. Gegevens op de Personal RosettaStone(TM) kunnen dan simpelweg met een mobiele telefoon worden uitgelezen.

Naast Hyves, Facebook en Twitter is er nu ook de Personal RosettaStone(TM) Deze nieuwe high tech applicatie, in de vorm van een granieten schijf of tablet, wordt bijvoorbeeld geplaatst in een (bestaande) grafsteen, op een urn of zelfs op een monument voor verkeersslachtoffers. Het bevat persoonlijke informatie over de overledene. Het levensverhaal is door de persoon zelf of zijn familie, voor het overlijden, gemaakt. De tabletversie van de RosettaStone biedt de gebruiker zelfs de mogelijkheid om zes verschillende persóónlijke symbolen te kiezen om zo iets te vertellen over zijn leven of eventuele mijlpalen die in dit leven zijn bereikt. Het schijfje biedt ruimte voor één foto en maar liefst 1000 woorden. Op deze manier blijft een overledene voor 'eeuwig' voortbestaan.

De gegevens op de Personal RosettaStone(TM) zijn beschikbaar voor iedereen met een mobiele telefoon voorzien van NFC. Bij het ontbreken van een NFC functie op de mobiele telefoon kan dezelfde informatie worden opgevraagd via internet. Op de Personal RosettaStone(TM) staat namelijk een persoonlijk ID nummer. Als deze op de website wordt ingevoerd ontvangt men dezelfde informatie als via een sms op de mobiele telefoon.

Inmiddels is, gezien de grote interesse voor het product, niet alleen de uitvaart industrie maar ook de Nederlandse consument klaar voor deze revolutionaire vorm van communiceren met overledenen. Herinneringen vervagen. Het verhaal op de Personal RosettaStone(TM) is echter een bijzondere en blijvend tastbare herinnering aan een dierbare overledene!

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.felmb.nl/