Rijksoverheid

Van Bijsterveldt opent Delft On Stage

Nieuwsbericht | 15-02-2011

Vmbo-leerlingen uit Delft spreken op dinsdag 15 februari met ruim 270 ondernemers, beroepsoefenaars en vakmensen tijdens vierde editie van Delft On Stage, een beroepenbeurs voor vmbo-leerlingen. Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) verrichtte de feestelijke opening samen met één van de landelijke On Stage Ambassadeurs, stand-upcomedian Pieter Jouke.

Tijdens On Stage helpen vakmensen scholieren met hun toekomstige beroepskeuze door hen te vertellen wat hun werk inhoudt. Een breed scala aan beroepen is op de beursvloer aanwezig, van automonteur tot advocaat. "Een goede beroepsoriëntatie in een vroeg stadium is essentieel. Dit voorkomt niet alleen voortijdig schooluitval maar biedt je de kans om dromen achterna te gaan," aldus Van Bijsterveldt.

DOE dag

Twee weken na de beurs, op de Doe dag van On Stage, brengen de leerlingen een tegenbezoek aan de professionals met wie ze een match hebben gemaakt.

Masters on stageMasters on stage

Dit jaar breidt On Stage uit met de pilot "Masters On Stage". Daarbij gaan 4e jaars vmbo-leerlingen samen met een mbo leerlingen in koppels op bezoek bij bedrijven en ROC's.

Landelijke ambassadeurs

De lijst van landelijke ambassadeurs van On Stage breidt zich steeds verder uit en bestaat onder andere uit: Pierre Wind, Jack Spijkerman, Erik van Muiswinkel, Pauline de Wilde en Wouke van Scherrenburg. On Stage is begonnen in Delft en breidt zich langzaam uit over verschillende steden in het land waaronder Utrecht, Doetinchem, Breda en Almere.

Verantwoordelijk ministerie


* Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Zie ook


* Beroepsonderwijs | Onderwerp | OCW, EL&I
* Voortgezet onderwijs | Onderwerp | OCW

Voor vragen aan de Rijksoverheid bel Postbus51: 0800-8051