KNHS

Eerste stap in samenwerking KNHS en Helicon Opleidingen NHB Deurne 15 februari 2011
Dressuur

ERMELO (KNHS) - John Bierling, algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en René Wijlens, directeur van de Nederlands Hippische Beroepsopleiding (NHB) te Deurne hebben een overeenkomst getekend. Deze overeenkomst moet de basis vormen voor een nauwere samenwerking tussen NHB Deurne als gecertificeerd Talenten Trainings Centrum (TTC) en de KNHS.

"In een TTC worden de activiteiten afgestemd op het talentenontwikkelingsbeleid van de KNHS in een duidelijke relatie met het Rabobank Talentenplan. Het TTC dient een jaarwerkplan in bij de KNHS en zij verstrekken ons hun jaarlijkse trainingsprogramma, vertelt Bierling. Daarnaast wordt het KNHS bestuur van de regio waarin het TTC is gevestigd bij de beleidsplannen van het TTC betrokken. Het TTC heeft als doel de doorstroming van talenten uit de regio naar de top van de KNHS te bevorderen.

"Het spreekt vanzelf", aldus Bierling, "dat een TTC aan alle eisen - veiligheidscertificaat, goede bodems van voldoende afmetingen etc. - moet voldoen. Daarnaast dient er ruimte beschikbaar te zijn voor het volgen van theoretische lessen, met gebruikmaking van eigentijdse hulpmiddelen, die binnen NHB Deurne in ruime mate voorhanden zijn.

"Wij zien deze samenwerking rond het TTC als een eerste stap in de verdere ontwikkeling van samenwerking met de KNHS rond opleidingen. Het TTC sluit zeer goed aan bij onze intentie om NHB Deurne een spilfunctie te laten vervullen voor het opleiden en begeleiden van talenten en kader ten behoeve van de hippische sport. Met het verkrijgen van het TTC certificaat kan NHB Deurne, dat studenten uit geheel Nederland opleidt, voor een professionele baan in de hippische sector, ook de relatie met het hippische talent in de regio versterken", aldus René Wijlens.

Op www.nhbdeurne.nl wordt een weblog bijgehouden over het TTC, zowel deelnemers als instructeurs van NHB Deurne beschrijven hun ervaringen tijdens de talententrainingen.

Foto: www.melissen.net