Erasmus Universiteit Rotterdam

Tinbergen Instituut benoemt twee nieuwe bestuurders

Prof.dr. Coen Teulings en prof.dr. Angelien Kemna zijn benoemd tot nieuwe bestuurders van het Tinbergen Instituut; het onderzoeksinstituut voor economie, econometrie en financiën van de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Teulings en Kemna vervangen dr. Kremers en dr. Frijns, die recent zijn afgetreden.

Coen Teulings zal het bestuur voorzitten. Hij is momenteel directeur bij het Centraal Planbureau in Den Haag en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. In de periode 1998-2004 was hij reeds algemeen directeur van het Tinbergen Instituut.

Angelien Kemna is de 'Chief Investment Officer' van pensioenfonds APG en de CEO van APG Asset Management. Ze is sinds 2007 hoogleraar aan de Erasmus School of Economics.

Jeroen Kremers en Jean Frijns waren beiden betrokken bij het initiatief dat tot de oprichting van de Duisenberg School of Finance en de Finance Track in het 'graduate program' van het Tinbergen Instituut leidde. Het Tinbergen Instituut is hen erg dankbaar voor de tijd en energie die zij in het Tinbergen Instituut hebben gestoken.