Politie Hollands Midden

Duin- en Bollenstreek - Politie waarschuwt voor oplichters

Duin- en Bollenstreek, 15-02-2011 o De politie wijst erop dat er in de Duin- en Bollenstreek en omgeving kennelijk oplichters actief zijn, die vooral ouderen geld afhandig maken door middel van een babbeltruc.

De politie heeft maandag 14 februari hierover een melding gekregen van een bewoner uit Noordwijkerhout. De bewoner was benaderd door medewerkers van een bedrijf om de gevel te reinigen. De bewoner ging akkoord waarna er een bedrag werd afgesproken. Volgens de medewerkers stond het dak van de bewoner op instorten en werd er gewezen op het gevaar daarvan. De bewoner ging akkoord met reparatie, mede omdat één van de mannen al was begonnen hiermee.

Toen de bewoner de rekening kreeg bleek dit een bedrag te zijn van enkele duizenden euros. De mannen wisten de bewoner over te halen dit bedrag contant te betalen. De personen bleken later niet bereikbaar te zijn.

De politie krijgt met enige regelmaat melding van deze vorm van oplichting en waarschuwt bewoners hier niet op in te gaan. Wordt u met dergelijke personen geconfronteerd en u vertrouwt het niet, bel dan de politie via 1-1-2. Noteer signalementen en/of kentekennummers.