Politie Groningen

Politie houdt vierde verdachte aan voor branden Veendam

Veendam , 15-02-2011 o De politie heeft dinsdagmorgen een 17-jarige jongen uit Veendam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de recente branden in Veendam. Hij is de vierde verdachte die werd aangehouden in verband met het Veendamse brandonderzoek.

Aanhouding

Naar aanleiding van het lopende brandonderzoek had de politie de 17-jarige jongen al op de korrel. Agenten probeerden hem vanochtend thuis aan te houden maar hij werd niet aangetroffen. Later op de dag meldde hij zich vrijwillig op het politiebureau Veendam. Hij zal vandaag al worden gehoord.

Vier branden en twee pogingen

In de nacht van 29 op 30 januari brandde het clubhuis van een hockeyvereniging aan de Ontspanningslaan af. Circa twee uren later stond een garagabox aan de Continentenlaan in brand. Donderdag 3 februari brandde laat in de avond een voormalig tuincentrum aan het Boven Westerdiep af. In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari is geprobeerd brand te stichten in een pand aan de Nijverheidsstraat in Wildervank. Maandag 7 februari brandde een garage af aan het Boven Westerdiep. Tenslotte werd woensdag 9 februari een poging brandstichting ontdekt in een toiletgebouw op camping Borgerswold.

Voortzetting onderzoek

De drie verdachten die al vastzitten zijn door de recherche uitgebreid gehoord. Vanwege het lopende onderzoek kan de politie nog geen mededelingen doen over de exacte rol van de aangehouden verdachten. Meer aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.