Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 8 februari 2011

FEESTELIJKE FILMPREMIÈRE PIZZAMAFFIA

Dinsdag 15 februari in Pathé Spuimarkt in Den Haag

Op dinsdagavond 15 februari a.s. vindt de feestelijke première plaats van de Nederlandse speelfilm Pizzamaffia van regisseur Tim Oliehoek (Vet Hard, Spion van Oranje, Shouf Shouf de serie) in Pathé Spuimarkt in Den Haag. In deze film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Khalid Boudou die tevens auteur is van de bestseller Het Schnitzelparadijs, draait het om de neven Brahim en Haas die in de snelle wereld van pizzakoeriers en veeleisende bazen, hun vriendschap, familie-eer en ambities hoog proberen te houden. Een wereld waar je niet alleen snel op de weg moet zijn, maar ook rap van tong. In film vervullen Iliass Ojja (Shouf Shouf Habibi), Mamoun Elyounoussi (Het Paard van Sinterklaas, Coach) en Sallie Harmsen (Het Echte Leven, Loft) de hoofdrollen. Ook Hakim Traïdia (Sesamstraat) en Sabri Saad El Hamus (Het Schitzelparadijs) verschijnen op de rode loper. Naast de cast geven vele BN'ers acte de présence zoals: Lange Frans, New Kid-Huub Smit, Geraldine Kemper, Flinke Namen, Achmed Akkabi, Frank en Stephan Evenblij en Spangas-acteurs Mounira Hadj Mansour, Kimberley Klaver, Jasper en Marius Gottlieb. Als speciale gast vertoont nationaal kampioen pizzabakken Costantino Esposito op spectaculaire wijze zijn pizzakunsten. De film Pizzamaffia draait vanaf 17 februari 2011 in de bioscopen.

Den Haag
Tijdens de première is de Koninklijke Luchtmacht in de regeringsstad vertegenwoordigd met een F16 straaljager, die tegenover de bioscoop komt te staan. De straaljager speelt een prominente rol in het verhaal van Pizzamaffia. Dit geldt ook voor de stad Den Haag. De opnamen van Pizzamaffia hebben op diverse locaties plaatsgevonden zoals de Weimarstraat, Valeriusstraat, Hofvijver, de Hubertustunnel en de visafslag in Scheveningen.

Muziek
Het muzikale duo Fouradi heeft samen met rapper Lange Frans de titeltrack Stiekem opgenomen. Vanaf het moment dat de videoclip op internet te zien was, is deze binnen een week ruim 200.000 keer bekeken. Ook heeft bekende radiozender FunX de single opgenomen in zijn hitlijsten.

Productie
Pizzamaffia werd geproduceerd door IDTV Film, in coproductie met Dutch Media Pictures en Benelux Film Distributors. BNN is coproducerende omroep. De film komt tot stand met steun van Suppletieregeling Filminvesteringen Nederland, CoBO Fonds en het Nederlands Fonds voor de Film.

# einde persbericht #

---

Voor meer informatie, accreditatie première, interviewverzoeken en aanwezigheid persvoorstelling, neem dan contact op met Benelux Film Distributors, Diane Borst, tel: 030-6340660, 06-243 26 613 diane@bfdfilm.com

Noot voor de redactie/