Gemeente Barneveld


Bestemmingsplan Voorthuizen-Centrum

In gemeente Barneveld is een lappendeken van bestemmingsplannen ontstaan. De gemeente telt ongeveer 400 bestemmingsplannen, waarvan circa 280 ouder dan 10 jaar. In alle jaren dat er plannen zijn gemaakt, is er veel veranderd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er verschillen bestaan tussen de bestemmingsplannen. De gemeente wil een einde maken aan die verouderde plannen. Het is nodig de bestemmingsplannen te actualiseren. Eén uniforme bestemmingsregeling is wenselijk met het oog op de rechtszekerheid en de rechtsgelijkheid.

Daarnaast worden de bestemmingsplannen gedigitaliseerd. Dit betekent dat u de plannen via de internetsite van de gemeente kunt raadplegen. Een bezoek aan het gemeentehuis is niet langer nodig om het bestemmingsplan in te zien. Door te klikken op de verbeelding (plankaart) ontvouwen zich automatisch de regels die bij die plek op de kaart horen.
In het voorjaar van 2010 is de voorbereiding van bestemmingsplan Voorthuizen-Centrum begonnen.

Wat staat er in een bestemmingsplan?
Een bestemmingsplan is een belangrijk document. In het bestemmingsplan staan de regels over bouw- en gebruiksmogelijkheden in een bepaald gebied. Zo staat er in een bestemmingsplan of ergens bijvoorbeeld wel of geen woning, kantoorpand, boerderij of vakantiepark mag worden gebouwd. Het bestemmingsplan geeft ook informatie over de inrichting van de buitenruimte: waar liggen de wegen en hoeveel groen is er in een wijk?

Voorthuizen-Centrum
De openbare kennisgeving van het voorontwerp van bestemmingsplan Voorthuizen-Centrum wordt gepubliceerd in de Barneveld Vandaag van 17 februari 2011. Ook is het complete voorontwerp dan digitaal in te zien via de links onderaan deze pagina. U heeft daarvoor twee mogelijkheden: de analoge verbeelding van het plan en de bijbehorende regels in PDF-formaat, of de digitale verbeelding via een interactieve kaart.

Hoe gaat het proces verder?
Op dinsdag 15 februari 2011 is er van 18.00 tot 19.30 uur een inloopbijeenkomst in Brasserie Buitenlust aan de Hoofdstraat 89 in Voorthuizen. Van 18 februari tot en met 3 maart 2011 kan een ieder bij voorkeur schriftelijk een inspraakreactie over dit plan naar voren brengen bij het college van de gemeente Barneveld, Postbus 63, 3770 AB Barneveld.

Meer informatie
Wilt u meer informatie? U kunt bellen met de gemeente Barneveld, T 0342 495 335.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl