Ingezonden persbericht


( P E R S B E R I C H T )

Amsterdam, dinsdag 15 februari 2011

Deskundigen weerleggen kritiek
NK Klikken van AD.nl

Onlangs ging de online zoektocht van AD.nl naar de snelste klikker van Nederland van start. Volgens medische organisaties en RSI-patiënten zou het NK Klikken overmatig en onnodig klikgedrag stimuleren, waardoor deelnemers een verhoogde kans hebben op RSI. De RSI-deskundigen die door het Algemeen Dagblad werden benaderd, claimen echter dat er in geen geval sprake is van blijvende schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Voor het NK Klikken hebben zich tot nu toe 20.000 deelnemers aangemeld.

Joris Timmers namens AD.nl: Naar aanleiding van de enigszins bezorgde berichten die bij ons binnenkwamen, hebben wij direct contact opgenomen met diverse RSI-deskundigen, waaronder artsen en fysiotherapeuten. Zij gaven duidelijk aan dat een belasting van 20 seconden, de duur van één level, te kort is om van een verhoogde kans op RSI te spreken. Bovendien betreft het hier een eenmalige inspanning; RSI treedt alleen op bij een langdurige overbelasting.

Over het NK Klikken
Gedurende vier weken wordt in vier verschillende levels gezocht naar de snelste klikkers van Nederland. Deelnemers loggen in met een Hyves- of Facebookaccount en moeten binnen 20 seconden zo vaak mogelijk op een rode button klikken die per level van plaats verschuift. Iedere dag benoemt AD.nl een dagwinnaar die naast de dagprijs mogelijk ook een uitnodiging voor de halve finale ontvangt. In de halve finale nemen 15 deelnemers het tegen elkaar op voor een plaats in de finale. Eén van de vier finalisten die in de finale als eerste 100.000 kliks heeft gerealiseerd wordt Nederlands Kampioen Klikken en ontvangt ¤ 5000,- en een HP TouchSmart 600. AD.nl organiseert het NK Klikken, zodat de bezoekers op een leuke en speelse manier de veelzijdigheid van AD.nl ontdekken.

De halve finale van het NK Klikken vindt plaats op woensdag 23 februari. De finale is op vrijdag 4 maart, 11.00 uur en wordt live uitgezonden op AD.nl.

www.ad.nl/klikken

----------

Noot voor de redactie,