Persbericht

NAVTEQ®-kaart gekozen ter ondersteuning van Takara-navigatiesystemen in Europa

Draagbare apparaten en systemen in voertuigen uitgerust met NAVTEQ®-kaartdekking voor West-Europa

Barcelona - 15 februari 2011 - NAVTEQ, de toonaangevende leverancier van kaarten, verkeers- en locatiegegevens voor navigatie, locatiegebonden services en mobiele advertenties wereldwijd, heeft bekendgemaakt dat het bedrijf Europese gegevens zal gaan leveren voor Takara-navigatiesystemen.

Het Takara-assortiment wordt in Europa gedistribueerd door de Franse DIECI-DAT-groep en bestaat uit audio, video en geïntegreerde navigatiesystemen voor de auto-industrie - plus draagbare GPS-apparaten. Het merk staat erom bekend altijd de nieuwste technologieën en ontwerpen te bieden tegen redelijke prijzen, en richt zich vooral op aftermarket-apparaten.

Zowel de draagbare als de geïntegreerde navigatiesystemen zullen worden voorzien van NAVTEQ-kaarten voor West-Europa en werken op iGo My way navigatie-software. "We wilden graag gebruikmaken van de expertise die NAVTEQ heeft in de auto-industrie," zegt Roger David Lellouche, General Manager van Takara. "Gecombineerd met hun wereldwijde ervaring op het gebied van draadloze apparaten zal deze expertise van onschatbare waarde zijn wanneer wij toewerken naar de introductie van verbonden apparaten."

Nadat de populariteit van het merk eerst toenam in Frankrijk, waar Takara-producten verkrijgbaar zijn bij meer dan 3000 gespecialiseerde verkooppunten en supermarkten, krijgt dit succes nu navolging in Italië, Spanje, Duitsland en de Benelux. Hiervoor is de NAVTEQ-dekking voor heel West-Europa zeer belangrijk.

"Onze bewezen reputatie binnen alle industriële sectoren, samen met het ondersteuningsniveau dat wij kunnen bieden voor de ontwikkeling van het gehele Europese kanaal, waren belangrijke factoren voor de beslissing van Takara om met NAVTEQ te gaan werken," voegt Bruno Bourguet, Senior Vice President van NAVTEQ-Sales EMEA hier nog aan toe. "We zijn erg blij dat we de kans krijgen dit groeiende merk te ondersteunen nu het zich steeds verder diversifieert."

Voor meer informatie over de locatiegebonden oplossingen van NAVTEQ gaat u naar: NAVTEQ-stand 8B110 in hal 8 en NN4D-stand 7D42 in hal 7 tijdens het Mobile World Congress (van 14 tot en met 17 februari).