Gemeente Franekeradeel


Uitnodiging inloopmiddag/avond
herinrichting Oost-zuidverbinding Franeker
"Van verbinding naar toegang"

Doel
Al een aantal jaren wordt de noodzaak ingezien om de verbinding Leeuwarderweg, Oud Kaatsveld en de Stationsweg aan te pakken. De verbinding is erg druk, er rijdt veel vrachtverkeer en veel fietsers richting de binnenstad. Dit zorgt voor een gevoel van onveiligheid en overlast voor aanwonenden. Inmiddels is ook de zuidelijke rondweg om Franeker gedeeltelijk aangelegd. Een goede reden om nu te gaan beginnen met de herinrichting. Het uitgangspunt daarbij is: "van verbinding naar toegang"

Werkgroep
Op 5 juli vorig jaar is tijdens de beginspraakavond gestart met de planvorming. In het afgelopen half jaar is de werkgroep druk bezig geweest om een plan voor de herinrichting van de Oost-zuidverbinding te maken.

Resultaat?
Bent u benieuwd naar het resultaat van de werkgroep? Dan nodig ik u uit voor de inloopmiddag-/avond op: Datum:dinsdag 15 februari.
Tijd:van 16.00 tot 19.30 uur.
Plaats: Gemeentehuis Franekeradeel, Harlingerweg 18.

De bezichtiging is toegankelijk voor de omwonenden en andere belangstellenden.

De plannen worden door de werkgroepleden gepresenteerd in het gemeentehuis. Tijdens de inloopmiddag/-avond zijn projectleden van de gemeente, medewerkers van adviesbureau DHV en werkgroepleden aanwezig om uw vragen te beantwoorden. U kunt tijdens de inloop uw reactie op de conceptplannen geven.

De verslagen van alle werkbijeenkomsten zijn te vinden op www.franekeradeel.nl onder 'Plannen en Projecten' - 'Herinrichting Oost-zuidverbinding Franeker'.

Hoe verder?
Na de presentatie van de plannen wordt een definitief ontwerp uitgewerkt waarin eventuele reacties nog worden verwerkt. Het definitieve ontwerp wordt in april aangeboden aan de gemeenteraad met het verzoek om geld beschikbaar te stellen voor de uitvoering.

Vragen?
Heeft u vooraf al vragen? Dan kunt u contact opnemen met Dick Heppener, projectleider van de gemeente via telefoonnummer 0517-380380 of per email info@franekeradeel.nl.

Tot ziens op dinsdag 15 februari.

J. Bekkema, wethouder.