Ingezonden persbericht


http://www.meerssen.nl/gmr/webgen.nsf/pages/0E8E18777B1DDB75C125783800393DBA?opendocument

Persbericht van 15-02-2011

Gemeente Meerssen koopt schilderij
van Meerssense kunstenares Judith Krebbekx

De gemeente Meerssen heeft recent het schilderij 'Zegen (Maria, en Lola te paard)' van de Meerssense beeldend kunstenaar Judith Krebbekx aangekocht. Dit schilderij heeft een mooie plaats gekregen in de hal van het bestuurscentrum.

Religieuze en mythologische onderwerpen
Op de vraag waarom Judith Krebbekx zo vaak religieuze en mythologische onderwerpen in haar schilderijen als uitgangspunt neemt, antwoordt zij dat het gaat om haar fascinatie voor de manieren waarop mensen proberen grip te krijgen op het leven. "Hier in het zuiden van Nederland is dat heel beeldend aanwezig. In omringende dorpen zijn heiligen in alle soorten en maten, voor allerlei soorten doeleinden, die je kunt bezoeken en aanbidden. Het zand onder de tombe van Gerlachus kun je tussen de hoorntjes van de koeien wrijven wat ze zal vrijwaren voor ziekte. Bij de wens voor een zwangerschap is er Gerardus Majella. Weer een dorp verderop, voor gezondheid, is er de kapel van Pater Houben en zelfs mooi weer is af te dingen door het offeren van een worst aan St. Clara. Deze gewoonten leven nog volop!

Van een kant is het grappig om te zien, maar wat werkelijk interessant is, is dat het zo ontzettend menselijk is. We hebben behoefte aan het begrijpen van gebeurtenissen en we willen heel graag invloed hebben op ons leven, grip op de ontwikkelingen, troost en steun bij verdriet." Het levert veel moois op, deze zoektocht naar een basis.

Werken van Judith Krebbekx zijn ook aangekocht door de Provincie Limburg, het Bonnefantenmuseum, het Museum Van Bommel van Dam en Museum Het Catharijneconvent. Ook bevindt zich werk van haar in veel bedrijfs- en privécollecties.

Voor inlichtingen en atelierbezoeken raadpleeg:
www.judithkrebbekx.com