NOC*NSF

Arnhem, 15 februari 2011

Atlete en judoka's genomineerd voor Londen 2012

Op voordracht van de Atletiekunie en de Judo Bond Nederland heeft NOC*NSF een aantal sporters genomineerd voor deelname aan de Olympische en Paralympische Spelen van Londen 2012.

Nederlands Paralympisch Team
Paralympisch atlete Marije Smits uit Amsterdam is als verspringster in de klasse F42 genomineerd voor deelname aan de Paralympische Spelen. De Atletiekunie droeg haar voor op basis van haar tweede plek op de wereldkampioenschappen in januari in Nieuw-Zeeland.

Nederlands Olympisch Team
Op voordracht van de Judo Bond Nederland heeft NOC*NSF de volgende judoka's genomineerd voor deelname aan de Olympische Spelen van Londen: Onderdeel Woonplaats

· Jeroen Mooren -60 kg Apeldoorn
· Esther Stam -63 kg Warnsveld
· Dex Elmont -73 kg Haarlem
· Edith Bosch -70 kg Amersfoort
· Marhinde Verkerk -78 kg Rotterdam
· Carola Uilenhoed +78 kg Den Haag Deze judoka's voldeden aan de afgesproken normen en limieten door hun prestaties in januari op de Masters in Azerbeidjan en bij de World Cup in Bulgarije.

Een nominatie wordt niet vanzelfsprekend omgezet in kwalificatie voor de Spelen. Daarvoor moeten de genomineerde sporters eerst nog vormbehoud tonen, door in het volgende seizoen nogmaals aan een prestatienorm te voldoen.

Voor meer details met betrekking tot de normen en limieten voor Londen 2012 zie http://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=4694 Meer informatie over de Paralympische sport in het algemeen kunt u vinden op www.paralympisch.nl.