Gemeente Utrecht

Toelichting op besluiten van het college van burgemeester en wethouders, en bijgaand een persbericht


1 Appartementen en winkels in De Meern
Op de locatie van het restaurant Castellum in De Meern komt een appartementengebouw met commerciële ruimten op de begane grond. De appartementen, 22 in totaal, zijn vooral geschikt voor senioren en starters. De commerciële ruimten van in totaal maximaal 1300 m2 kunnen gebruikt worden voor detailhandel, dienstverlening en horeca. Er wordt geparkeerd op eigen terrein en in een garage.

Het college heeft vandaag ingestemd met het bestemmingsplan Castellum Novum en het daarbij behorende vaststellingsrapport. Er zijn enkele kleine wijzigingen doorgevoerd na de ter visie legging. Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 15 april 2010 tot en met 26 mei 2010 ter inzage gelegen. In die periode zijn zienswijzen ingediend. De zienswijzen hebben niet geleid tot een aanpassing van het bestemmingsplan. Het college zal de gemeenteraad voorstellen het bestemmingsplan vast te stellen.

Meer informatie: Erlijn Mulder, 030 - 286 11 48


2 Manege de Voornruiters naar Strijkviertel
Manege de Voornruiters gaat naar het noordwestelijke deel van Strijkviertel. Strijkviertel is gelegen in het zuidoosten van Leidsche Rijn. De nieuwe manege met bijbehorende ruimte komt aan de westrand van het gebied. Dit ligt ten zuiden van het nog aan te leggen sportpark Rijnvliet.

In het gebied komt één hoofdgebouw te staan met daarnaast een buitenmanege. De ruimte ten zuiden van de manege zal in de eerste fase als openbare parkeerplaats worden ingericht. Tussen de parkeerplaats en de bestaande Strijkviertelplas wordt de hoofdwatergang van Strijkviertel ingepast.

Om deze ontwikkeling planologisch-juridisch mogelijk te maken is het uitwerkingsplan 'Leidsche Rijn 1999, uitwerkingsplan Manege Strijkviertel' opgesteld. Dit uitwerkingsplan heeft vanaf 16 december 2010 gedurende zes weken ter inzage gelegen. In deze periode zijn er geen zienswijzen ingediend. Het college van burgemeester en wethouders heeft het plan ongewijzigd vastgesteld.




Gemeente Utrecht