Gemeente Reimerswaal


Boomfeestdag 2011

De Bolwerkdijk te Oostdijk tijdelijk afgesloten

De gemeente Reimerswaal organiseert samen met Stichting Nationale Boomfeestdag jaarlijks een Boomfeestdag. Dit jaar wordt in Reimerswaal de Boomfeestdag gevierd op woensdag 16 februari.

Er worden 's ochtends activiteiten georganiseerd die tot doel hebben de jeugd (groep 6/7) kennis, inzicht en begrip voor bomen, en hun functie voor de samenleving bij te brengen.

Dit jaar nemen 9 Reimerswaalse scholen met in totaal 268 leerlingen deel aan de volgende activiteiten:

o wilgen knotten langs het fietspad aan de Schuitweg in Yerseke; o bomen planten op de De Bolwerkdijk te Oostdijk; o speurtocht in het ornithologisch bosje "Vinkenissegat" te Rilland.

Alle activiteiten zullen plaatsvinden op woensdag 16 februari van 09:00 tot 12.00 uur.
Voor de veiligheid van de jeugdige plantertjes, zal de Bolwerkdijk, vanaf het centrum tot aan de Oude Rijksweg, de ochtend van 16 februari vanaf 09:00 tot 12:00 uur geheel (beide richtingen) afgesloten zijn voor alle verkeer. In verband met het zeer tijdelijke karakter wordt er géén omleiding ingesteld. De Maagdenpolderweg blijft wel open voor verkeer.

Voor algemene informatie over de Boomfeestdag kunt u kijken op www.boomfeestdag.nl of voor specifieke informatie contact opnemen met mevrouw G. Uytdewilligen van de afdeling Gemeentewerken. Zij is te bereiken via doorkiesnummer 0113 - 395319.