Politie Hollands Midden

Noordwijk - Man aangehouden na doorrijden na aanrijding met scholieren

Noordwijk, 16-02-2011 o Politie Hollands Midden heeft op dinsdag 15 februari rond 15.20 uur een 55-jarige man uit Noordwijk aangehouden nadat hij was doorgereden na een ongeval. Twee scholieren hebben aangifte gedaan.

Die middag kreeg de politie rond 14.40 uur de melding dat op de Weteringkade een brommobiel door een groep fietsende scholieren was heengereden en dat daarbij twee fietsen beschadigd waren. De groep van ongeveer acht scholieren fietste eerst over het fietspad in de richting van de Zeestraat. Ter hoogte van de bibliotheek is een bouwplaats en daarom kon de groep niet verder over het fietspad. De scholieren vervolgden hun weg over de Weteringkade. Op dat moment kwam de brommobiel aanrijden. Een 16-jarige jongen uit Katwijk heeft aan de politie verklaard dat zijn fiets van achteren werd geraakt door de brommobiel en dat zijn fiets hierdoor een 16-jarige jongen uit Voorhout raakte, die vervolgens tegen een hek aanbotste. Volgens de groep reed de bestuurder door, ook al probeerden de scholieren hem tegen te houden. Zij noteerde het kenteken en vervolgens werd de man later door de politie in zijn woning aangehouden.

De man verklaarde dat de fietsers tegen hem waren aangereden en dat de scholieren daar niet mochten rijden. Hij gaf toe te zijn doorgereden maar volgens hem had de groep niet geprobeerd hem tegen de houden. De man zijn rijbewijs en auto zijn ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op. De twee 16-jarige jongens hebben aangifte gedaan: hun fietsen waren beschadigd.