Gemeente Brummen


Rekenkamercommissie presenteert onderzoek naar woningbouwproject

(Oorspronkelijke publicatie datum: 16-02-2011)

De Rekenkamercommissie Brummen-Voorst heeft afgelopen donderdagavond 10 februari haar onderzoeksrapport over woningbouwproject Elzenbos aangeboden aan de gemeenteraad. Het onderzoek heeft als centrale onderzoeksvraag: In hoeverre heeft de gemeente Brummen voldoende greep op het woningbouwproject Elzenbos?. Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden zijn vertegenwoordigers van de gemeente, de huidige en de vorige wethouder en vertegenwoordigers van marktpartijen, betrokken geweest bij het onderzoek.

Conclusie
De conclusie van de Rekenkamercommissie is dat de gemeente Brummen niet op alle belangrijke aspecten voldoende greep heeft op het woningbouwproject Elzenbos. Bij de gemeente Brummen is men zich bestuurlijk en ambtelijk wel bewust van de risicos van het woningbouwproject Elzenbos, maar deze risicos worden slechts in geringe mate schriftelijk vastgelegd. De aanbevelingen van de Rekenkamercommissie zijn gericht op het omgaan met projecten, het management van projecten, de hulpmiddelen bij projectmatig werken en de grondexploitatie.

Meer weten?
Het onderzoeksrapport kunt u op deze pagina van de rekenkamercommissie nalezen. Hier treft u ook de complete lijst met aanbevelingen aan. Voor meer achtergrondinformatie over dit onderzoek kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Rekenkamercommissie Brummen, de heer mr. drs. Eric Giesbers. Hij is te bereiken via de ambtelijke secretaris van de rekenkamercommissie, mevrouw. M. Froger. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0575) 56 82 21 en e-mailadres m.froger@brummen.nl.