Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 16-02-2011

Politie stelt onderzoek in naar doodsoorzaak overleden man (2e bericht)

TILBURG: De identiteit van de gisteravond aan de Capucijnenstraat overleden man is bekend. Het gaat om een 20-jarige Tilburger. Een rechercheteam onderzoekt of er sprake is van een misdrijf.

De man werd gisteravond omstreeks 18.10 uur hevig bloedend aangetroffen op een hofje achter woningen en garageboxen aan de Capucijnenstraat. De gewaarschuwde agenten startten meteen met de reanimerende handelingen. Dat mocht echter niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Technisch rechercheurs hebben een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Ook is een buurtonderzoek gehouden. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is. Nader onderzoek moet daar uitsluitsel over geven.

Vier jonge Tilburgers aangehouden voor woninginbraak(pogingen)

TILBURG: De recherche in Tilburg heeft de afgelopen week na een aanhouding zondag van een 15-jarige knul voor een poging tot
woninginbraak nog drie arrestaties verricht. Er werden drie
minderjarige Tilburgers (16,17 en 17 jaar) aangehouden. De politie verdenkt hen van een woninginbraak aan het Veerse Meer en drie inbraakpogingen. Er wordt momenteel onderzocht of deze groep voor nog meer zaken in aanmerking komt.

Een 15-jarige Tilburger werd zondag rond 01.40 uur aangehouden voor een poging tot inbraak. Een bewoonster van de Stroomlaan was even daarvoor televisie aan het kijken in haar slaapkamer, toen ze een harde klap en gemorrel aan de voordeur hoorde. De vrouw alarmeerde direct de politie. Deze zag een jongeman uit de tuin aan de Stroomlaan komen en zich voegen bij een tweede persoon. Bij het zien van de politie ging het tweetal er vandoor. De agenten zetten de achtervolging in en hielden de 15-jarige jongen aan. De andere jongeman werd niet meer aangetroffen. Vlak voor de melding van de bewoonster van de Stroomlaan kwamen er meldingen binnen van een inbraak en een poging tot inbraak aan de Aa of Weerijs en het Veerse Meer. Bij beiden gevallen werd een ruit vernield. Bij de inbraak aan het Veerse Meer werd de woning doorzocht. Bij een van de inbraken werden twee jongemannen gezien. Later werd bekend dat ook aan de Loenense Beek een inbraakpoging in een woning had plaats gevonden.

Op maandag 14 februari jl. werd in verband met deze zaak een 17-jarige Tilburger aangehouden. Op dinsdag 15 februari jl. volgden nog twee arrestaties, namelijk die van een 16-jarige en een 17-jarige Tilburger. Deze verdachten zitten nog vast.

Zonder rijbewijs maar met ijzerzaag en koperen pijpen

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 05.30 uur op de Primus van Gilsstraat

een 33-jarige Tilburger aangehouden. De Tilburger reed zonder geldig rijbewijs in een auto. Zijn rijbewijs is namelijk ingevorderd. Ook werden in het voertuig een inbrekerswerktuig, namelijk een ijzerzaag en zakken met afgezaagde koperen pijpen aangetroffen.

De handen van de verdachte waren zwart besmeurd. De politie heeft de herkomst nog niet vastgesteld. De verdachte beweert de pijpen gevonden te hebben nabij het Twee Stedenziekenhuis. Hij heeft een
proces-verbaal gekregen voor het rijden tijdens een rij -ontzegging, het niet bij zich hebben van een ID-bewijs en het voorhanden hebben van een inbrekerswerktuig.

Recherche arresteert tien verdachten voor onder meer autodiefstallen

TILBURG: De recherche in Tilburg heeft de afgelopen week tien jongeren in de leeftijd van 16 tot 22 jaar uit Tilburg en Berkel-Enschot aangehouden, die in wisselende samenstelling zich hebben schuldig gemaakt aan 22 verschillende strafbare feiten, zoals auto- en
bromfietsdiefstallen, vernielingen aan auto's, heling en het verlaten van een plaats ongeval. De recherche kwam de groep op het spoor na de aanhouding van een 19-jarige Tilburger zaterdag 6 februari jl., in verband met de diefstal van een auto in de Jan Steenstraat.

Anderhalve week van onderzoek heeft geresulteerd in tien aanhoudingen. Alle verdachten zijn in de leeftijd van 16 tot 22 jaar oud en uit Tilburg en Berkel-Enschot afkomstig. Bij nader onderzoek werden bekennende verklaringen afgelegd over, in totaal 22 strafbare feiten welke gepleegd zijn. Bij een huiszoeking werden tevens meerdere verboden wapens aangetroffen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 16-02-2011 15:11 | © Regio Midden en West Brabant |