Plan Nederland

Team Universiteit Delft wint Battle of the Best Bèta

16 februari 2011

Team 'Katai' van de Universiteit Delft heeft de Battle of the Best Bèta gewonnen. Hun technische oplossing voor het verbeteren van het registratieproces van het Plan Sponsorship Programma in Zambia werd door de jury als beste beoordeeld. Dit programma stelt mensen in staat om kinderen in ontwikkelingslanden voor een vaste maandelijkse bijdrage te sponsoren. Het team wint een reis naar Zambia waar ze de oplossing samen met strategie consultants van Accenture en Plan-medewerkers gaan valideren en verfijnen.

Het winnende team bestaat uit zes studentes technische bestuurs- en wiskunde van de Universiteit Delft. Het team heeft zichzelf de naam 'Katai' gegeven naar een bekende meisjesnaam in Zambia. Het staat symbool voor alle kinderen die Plan kan helpen in Zambia en in andere ontwikkelingslanden. De oplossing heeft volgens de jury in de volle breedte een bijzonder hoge kwaliteit. Criteria waren onder andere de voorgestelde technologie, de impact van de oplossing en de details van uitwerking.

De Battle of the Best Bèta is een initiatief van Accenture en Plan Nederland waaraan in totaal 160 bètastudenten, verdeeld over 50 teams in Nederland deelnamen. Deze battle verschilt van andere studentencompetities omdat het hier geen simulatie of een bestaande case betreft. Het doel is om een oplossing voor een concrete klantvraag te vinden. Plan Nederland schakelde Accenture in om het registratieproces voor het inschrijven van sponsorkinderen en het verwerken van updates in ontwikkelingslanden te verbeteren. Deze samenwerking is onderdeel van het Corporate Citizenship Programma, waarbij Accenture kennis en kunde beschikbaar stelt voor maatschappelijke organisaties.

In de praktijk is het registratieproces in de ontwikkelingslanden zelf, waaronder Zambia, tijdrovend en inefficiënt. Het proces is nog gedeeltelijk gebaseerd op papieren formulieren die vervolgens meerdere keren ingevoerd en verstuurd worden. De registratie van een kind kan drie maanden duren en is redelijk foutgevoelig. De organisatie wil het proces versnellen en de betrouwbaarheid verbeteren. De tijd die dit oplevert, wil Plan besteden aan concrete ontwikkelprojecten die structurele verbeteringen realiseren.
""

Contact
Plan Nederland
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
020 549 55 20