CDA


Nieuws
Regionale economie Achterhoek strekt zich uit tot China woensdag 16 februari 2011

Een delegatie van Chinese onderzoekers en bestuurders heeft op 16 februari een bezoek gebracht aan de gemeente Berkelland. Kandidaat Statenlid Jaap Uenk haalde de Chinese delegatie naar Berkelland in de Achterhoek.
Burgemeester Hein Bloemen heette ze welkom in Berkelland en promootte uiteraard zijn gemeente met een mooi fotoalbum. Daarna bezochten ze de biogasinstallatie van Groot Zevert in Beltrum. Gewapend met fotocamera en een gezonde portie nieuwsgierigheid kregen ze uitleg van bedrijfsleider Arjan Prinsen en bekeken ze de biogasinstallatie ter plaatste. De Chinese biogas experts waren uitermate geïnteresseerd in de Nederlandse aanpak van duurzame energieproductie. Ook de productie van eendenkroos op de locatie als vervanger voor soja eiwitten in veevoer had volop hun aandacht.

De delegatie was afkomstig uit de stad Shichuan (provincie Chengdu). Een gebied met veel varkens, kippen en akkerbouw. Jaap Uenk: âIk heb ervoor gezorgd dat deze groep naar Berkelland kwam, omdat het CDA vindt dat Internationale contacten voor de ontwikkeling van de regionale economie erg belangrijk zijn. Er zijn verschillende bedrijven in de Achterhoek die hun hoogwaardige producten al wereldwijd verkopenâ. Na Beltrum vertrok de groep naar Brussel en daarna naar Frankrijk en Duitsland.

Jaap Uenk
CDA Kandidaat nr. 5