Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindhoven, 16 februari 2011

IFS start adviesraad voor projectgedreven industrie

IFS lanceert de Project-based Industry Advisory Council (PAC), een adviesraad die het bedrijf verbindt met klanten in de projectgedreven industrie. De PAC fungeert als platform voor het uitwisselen van kennis en ervaring binnen deze sector. IFS nodigt voor dit platform gerenommeerde, internationaal opererende bedrijven uit, die hun sporen in de sector hebben verdiend. Op de agenda van de PAC staan de uitdagingen en kansen die momenteel in de branche spelen.

IFS is al jaren actief met het creëren van fora waar klanten en partners elkaar kunnen ontmoeten en uitdagingen en ideeën kunnen bespreken. Naast gebruikersgroepen en de online community OpenIFS bieden de Industrie Adviesraden een ontmoetingspunt voor klanten en experts van IFS. De PAC is wereldwijd de eerste adviesraad met een focus op de projectgedreven industrie. IFS heeft in de loop van de jaren veel kennis opgebouwd in deze sector.

"Een van de centrale doelstellingen van deze adviesraad is het maximaliseren van de voordelen die klanten behalen uit onze projectgeoriënteerde oplossingen", zegt Kenny Ingram, Global Industry Director Constructing and Contracting bij IFS. "IFS profiteert van de expertise die er bij klanten is. Zij beschikken over de best practices in projectmanagement. Klanten krijgen de mogelijkheid om onze productontwikkeling te beïnvloeden. Dat betekent dat hun best practice-processen onderdeel worden van onze oplossingen."

De Noorse scheepsbouwer STX OSV is een van de deelnemers van de PAC. Noralf Gamlem, CIO van het bedrijf: "Het is voor ons belangrijk om een toegewijde en oplettende ERP-leverancier te hebben. Het is daarnaast van belang om te kunnen praten met andere bedrijven in de projectindustrie met dezelfde uitdagingen. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking op dit niveau ten goede komt aan alle partijen."

De projectgedreven industrie is een van de doelmarkten van IFS. De PAC is de eerste adviesraad in deze sector. De raad speelt een belangrijke rol bij productontwikkeling en bij de ondersteuning van complexe bedrijfsprocessen met sterke tijd- en kostenbeperkingen. De projectgeoriënteerde oplossingen van IFS bieden een geïntegreerd systeem voor het volledige beheer van projectcycli met een speciale focus op human resources, financiële administratie en asset management. ####
Over IFS
IFS is een beursgenoteerde onderneming (OMX STO: IFS), opgericht in 1983, die de ERP-suite IFS Applications(TM) ontwikkelt, levert en implementeert. IFS Applications is een complete, op componenten gebaseerde ERP-suite die gebouwd is op SOA-technologie. IFS richt zich op flexibele bedrijven waarin (een van) de volgende kernprocessen centraal staan: service- & asset-beheer, productie, supply chain en projecten. Het bedrijf heeft 2.000 klanten en is met 2.700 medewerkers actief in vijftig landen. IFS behaalde in 2009 een netto-omzet van 260 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com.




Ingezonden persbericht