Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Utrecht, woensdag 16 februari 2011

Toegankelijk internet voor iedereen
Stichting Accessibility bestaat 10 jaar!

Op 13 februari bestond Stichting Accessibility 10 jaar en viert dat met diverse activiteiten gedurende het hele jaar. De Stichting is 10 jaar geleden opgericht om websites op toegankelijkheid te onderzoeken en organisaties hierbij te ondersteunen.

Op het programma staan onder andere een jubileumcongres in oktober met internationale sprekers over toegankelijk internet, een jubileumboek over de behaalde successen op het gebied van toegankelijk ICT en de lancering van een nieuwe website van de stichting.

De afgelopen jaren heeft Accessibility al mooie resultaten bereikt op het gebied van ICT toegankelijkheid. Zo voldoen steeds meer sites van de overheid aan de webrichtlijnen en heeft een aantal grote bedrijven het groene mannetje van het Waarmerk drempelvrij.nl op hun site staan. Er zijn door de stichting diverse oplossingen en diensten ontwikkeld die bijdragen aan toegankelijkheid, zoals toegankelijke touchscreens. Deze zijn te gebruiken voor blinden en slechtzienden die een treinkaartje willen kopen of geld willen opnemen. Ook is er een oplossing bedacht voor het toegankelijk maken van videofilmpjes. Daarnaast heeft Accessibility meegewerkt aan de nieuwste versie van de Webrichtlijnen die vanaf 2011 gaat gelden. Deze nieuwe richtlijnen zijn toekomstvast en sluiten aan bij de ontwikkelingen die het internet doormaakt.