Amsterdam RAI

Persbericht

Van 16 tot en met 20 februari 2011 in Amsterdam RAI

Inspiratie, informatie en innovatie op de Negenmaandenbeurs

Amsterdam, 21 oktober 2010 - Van 16 tot en met 20 februari 2011 vormt Amsterdam RAI weer het epicentrum van alles wat met zwangerschap en baby's te maken heeft. De Negenmaandenbeurs is voor aanstaande en jonge ouders sinds jaar en dag de plek om inspiratie op te doen. Met spetterende modeshows, stylingadvies voor de babykamer, trendy zwangerschaps- en babykleding, deskundigen voor alle prangende vragen en vele beursaanbiedingen.

Tijdens de Negenmaandenbeurs kunnen bezoekers zich door tal van vooraanstaande babymerken laten inspireren en informeren over alles op het gebied van zwangerschap en baby's. Beursmanager Nicole Tuitert van Amsterdam RAI: "Als je een kindje verwacht of net hebt gekregen, komt er van alles op je af en moet er veel geregeld worden. De Negenmaandenbeurs weet wat de zwangere vrouw beweegt. Het evenement helpt je op weg; je vindt er alles wat je nodig hebt onder één dak. Maar ook is de beurs natuurlijk gewoon een gezellig dagje uit."

Nieuw: uitreiking Baby Innovation Awards
Nieuw op de beursvloer is de uitreiking van de Baby Innovation Awards, de 'Oscars' van de babybranche. Elk jaar worden er zo'n 40 nieuwe baby- en peuterproducten op de Nederlandse markt gelanceerd. Voor al deze innovatieve kinderwagens, buggy's, ledikanten, autostoelen, draagzakken en speentjes organiseert het vakblad BabyWereld in samenwerking met het consumentenmagazine en website BabyStuf de Baby Innovation Award. De nominaties worden op 25 oktober 2010 via BabyInnovationAward.nl, BabyStuf.nl, Wij Jonge Ouders en de site van de Negenmaandenbeurs bekend gemaakt. Daarna krijgen consumenten het laatste woord. Zij kunnen via www.negenmaandenbeurs.nl hun stem uitbrengen op het voor hun meest innovatieve product. De winnaars worden tijdens Negenmaandenbeurs 2011 bekend gemaakt.

Wereldprimeur: Zwangerschapsmanagement
IkVader presenteert tijdens de Negenmaandenbeurs niets minder dan een wereldprimeur: Zwangerschapsmanagement, een online cursus voor aanstaande vaders. Hoe overleef je de pufles? Hoe hou je de kosten in de klauwen? Hoe reageer je op nesteldrang? En: hoe houd je de relatie met je vrouw verrassend? Deze en tal van andere onderwerpen staan centraal in de online cursus die mannen klaarstoomt voor het vaderavontuur. 'Aanstaande vaders krijgen zo alle methoden in handen om de fusie van hun leven optimaal te managen,' aldus Henk Hanssen, uitgever van IkVader. In de stand van IkVader kunnen vaders straks uiteraard uitgebreid kennismaken met Zwangerschapsmanagement.

Mode- en productenshows
Meerdere keren per dag worden modeshows gegeven met trendy zwangerschapskleding, lingerie en badmode. Merken als Anita Maternity, Miss Etam, Prénatal en Mama-Licious laten hier de nieuwste trends voor het komende seizoen zien. Ook handige en nieuwe producten worden tijdens deze shows getoond. Tussendoor zijn er diverse presentaties, workshops en lezingen op het podium.

Bol van Kennis
Als je zwanger bent, zit je vol met vragen. Hoe kun je zo gezond en veilig mogelijk zwanger worden en zijn? Wat kan de verloskundige voor je doen? Hoe bereid je je het beste voor op de bevalling? Op het Bol van KennisPlein zijn deskundigen aanwezig waar bezoekers met al hun vragen terecht kunnen.

Ideeën voor baby- of kinderkamer
Iedereen die op zoek is naar leuke ideeën voor de baby- of kinderkamer kan in de Babykamer InspiratieZone compleet ingerichte kamertjes bewonderen, in verschillende stijlen en volgens de laatste trends. Op het Stylingplein is een professionele styliste aanwezig voor advies op maat.

Profiteren van beursaanbiedingen
Natuurlijk kan ook geprofiteerd worden van interessante beursaanbiedingen, die mee naar huis genomen kunnen worden in een unieke Dikkie Dik beurstas. Op het Babyplaats WebshopPaviljoen komt de virtuele shopwereld tot leven. En de dag is niet compleet zonder het hartje van het kindje te beluisteren of een echo te laten maken.

Openingstijden Negenmaandenbeurs en Huishoudbeurs
Negenmaandenbeurs 2011 wordt gehouden van 16 tot en met 20 februari in Amsterdam RAI. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur en op donderdag 17 februari en vrijdag 18 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Entreekaarten zijn vanaf 1 december 2010 te koop bij Prénatal en via www.negenmaandenbeurs.nl.

Tegelijkertijd met de Negenmaandenbeurs wordt de Huishoudbeurs (van 12 tot en met 20 februari 2011) gehouden in Amsterdam RAI. Met de entreekaart hebben de bezoekers op dezelfde dag ook gratis toegang tot de Huishoudbeurs.

Meer informatie is te vinden op www.negenmaandenbeurs.nl.

Noot voor de redactie /

Amsterdam RAI