Gemeente Best

Regeling chronisch zieken, gehandicapten en ouderen

17-02-2011

Een chronische ziekte, een handicap of ouderdom brengt vaak veel kosten met zich mee. Chronisch zieken, gehandicapten en ouderen met een laag inkomen hebben hierdoor vaak moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. De gemeente Best ondersteunt hen daarom met een eenmalige uitkering.

De uitkering bedraagt EUR 200,00 per persoon. Zijn er meerdere mensen in hetzelfde gezin die voor de uitkering in aanmerking komen, dan ontvangt dit gezin maximaal EUR 300,00. U hoeft de gemaakte kosten niet door middel van bonnetjes aan te tonen.

Voor wie is de uitkering bestemd?
De uitkering is bestemd voor de inwoners van Best die aan een aantal voorwaarden voor wat betreft uitkering, inkomen en vermogen voldoen. U kunt deze voorwaarden nalezen in de Digitale Balie > R > Regeling chronisch zieken, gehandicapten en ouderen > Wie kan het aanvragen?

Hoe kunt u de uitkering aanvragen?
U vraagt de uitkering aan door het aanvraagformulier in te vullen. Dit formulier kunt u vanaf 21 februari aanstaande afhalen bij Bestwijzer (Nazarethstraat 173) of downloaden in de Digitale Balie > R > Regeling chronisch zieken, gehandicapten en ouderen > Formulieren. Voor dit jaar kunt u nog een aanvraag doen tot en met 31 december 2011. Komt uw aanvraag na deze datum binnen, dan wordt hij niet meer behandeld.

Hebt u een WWB- of WIJ-uitkering?

* Hebt u in 2010 een eenmalige uitkering op grond van deze regeling ontvangen en

* Ontvangt u per 1 januari 2011 een uitkering vanuit de WWB-/WIJ-regeling?

Dan krijgt u dit jaar de vergoeding vanzelf. Deze wordt rond 15 februari 2011 aan u uitbetaald. U hoeft daarvoor dus geen aanvraag in te dienen.

Vragen?
Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met de klantmanagers Wmo. Zij beoordelen ook uw aanvraag. U kunt hen bereiken via telefoonnummer (0499) 770 100 of door een bezoek te brengen aan Bestwijzer, Nazarethstraat 173.

---