Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 17 februari 2011

Stichting Informatievoorziening Eigen Huis debuteert succesvol met Rentecafé

Deze week is de Stichting Informatievoorziening Eigen Huis gestart met haar activiteiten. Doel van de stichting is het verstrekken van informatie aan consumenten in verband met de eigen woning. De stichting kent een thematische aanpak en richt zich met name op de dagelijkse financiële vraagstukken die menig consument bezig houdt.

De eerste activiteit was de organisatie van een rentecafé (www.rentecafe.nl). Een laagdrempelige informatieavond bedoeld voor consumenten met allerhande vragen over hypotheekrente. De stichting werkt in opdracht van partijen die in de branche actief zijn. Het Rentecafé van 16 februari werd in Heemskerk georganiseerd in opdracht van de plaatselijke Hypotheekshop en Prismaat Makelaars OG. Tientallen bezoekers konden hun vragen stellen en waar noodzakelijk leidde het tot een vervolgafspraak met een adviseur.

De Stichting denkt hiermee zowel het intermediair als de consument van dienst te zijn. De consument wordt op de hoogte gesteld van de actuele renteontwikkelingen en de mogelijkheden die men heeft. Het locale intermediair is in staat om gedurende één of meerdere bijeenkomsten praktische tips en informatie te geven over de actualiteit. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld in één keer vroegtijdig veel klanten worden geïnformeerd van wie binnenkort het rentecontract moet worden verlengd.

Marcelle le Feber, bestuurder van de stichting: "veel consumenten zijn niet goed op de hoogte van de invloed van een renteverandering op hun besteedbaar budget. Nu de rente aan het stijgen is, is het een goede zaak om consumenten die met een renteverlenging te maken krijgen eerder te wijzen op de mogelijkheden die er zijn. De meeste geldverstrekkers informeren hun klanten pas op het laatste moment. Door hen eerder en breder te informeren bied je ook alternatieven."

Partijen die de stichting inschakelen zullen volgens Le Feber minder kwetsbaar zijn omdat zij op een actieve manier voorlichting geven aan hun relaties.

De Stichting Informatievoorziening Eigen Huis is gevestigd in Alkmaar.