Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eindhoven, 17 februari 2011
IFS rapporteert hogere winst en boekt verdere groei in doelmarkten

IFS verbeterde zijn winstmarge in 2010 met 14 procent. Verder boekte het bedrijf groei in doelmarkten en lanceerde het nieuwe innovatieve producten. De sterke toename van de cashflow zorgt voor een versnelling van overnames. IFS verwacht in 2011 verdere organische groei, meer omzet in licenties en een blijvende verbetering van de winst (EBIT).

De wereldeconomie verbetert naar verwachting in 2011 en 2012. Analisten voorzien een groei in de softwaremarkt in het algemeen, en in de markt voor bedrijfsapplicaties in het bijzonder. Volgens Gartner is een groei van ongeveer vijf tot zes procent mogelijk.

IFS is goed in staat om van deze ontwikkeling te profiteren vanwege zijn marktstrategie en klantenbestand, wat zorgt voor een vol orderboek. Acquisities blijven in 2011 hoog op de agenda staan. Volgens Alistair Sorbie, CEO van IFS, blijft het bedrijf vasthouden aan de langetermijndoelstelling om in 2013 een EBIT-marge van vijftien procent te behalen.

De overname van 360 Scheduling, een toonaangevend complementair product ter versterking van het Service Management-aanbod, onderstreept de uitvoering van de groeistrategie van IFS. Dankzij de internationale aanwezigheid van IFS krijgt dit product een groter bereik en is er belangstelling van klanten en prospects. IFS zal het acquisitietraject in 2011 versnellen. Dit wordt ondersteund door de sterke toename van de cashflow.

Hoogtepunten boekjaar 2010

- EBIT steeg met 14 procent naar ¤ 23 miljoen (gecorrigeerd voor valuta).
- Netto-omzet steeg met vier procent naar ¤ 271 miljoen (gecorrigeerd voor valuta).

Grote contracten in 2010

- Amerikaanse leger - Defensie,, Verenigde Staten
- Technip Engineering - EPCI*, Contractor,Frankrijk


- William Grant - Procesindustrie, Verenigd Koninkrijk

Belangrijke productontwikkelingen in 2010

- IFS Labs, een nieuwe, functionele unit binnen de R&D-afdeling van IFS, presenteerde de eerste concepten op het gebied van zowel samenwerking en communicatie, als het opslaan van kennis en informatie op een gebruiksvriendelijke manier.
- IFS Virtual Map(TM), een nieuwe softwaree- en serviceoplossing voor Service Management, integreert IFS Applications met de cloud-dienst Microsoft Bing Maps.
- IFS Trade Management 2.0, ontwikkeld om klanten met multicountry supply chains verbeterde functionaliteit en controle te bieden, werd aan klanten geleverd.
- IFS PBS 3.0, de nieuwste versie van de projectoplossing van IFS, werd geleverd. Deze biedt alle voordelen van een complete en geïntegreerde ERP-suite met gespecialiseerde functionaliteit voor projectcontrole, financiële controle en materiaalbeheer binnen projecten.

'In 2011 ronden we de volgende generatie van IFS Applications af met de implementatie bij de eerste klanten. Wij geloven dat deze stap, gecombineerd met onze flexibele methodologie om regelmatig nieuwe producten te introduceren, zorgt voor meer omzet in producten. We onderkennen ook dat het belangrijk is om consistent te bouwen aan een groep van hooggekwalificeerde en betrokken medewerkers. Wij zijn dan ook blij te zien dat het Great Place to Work(TM)-instituut in Zweden IFS heeft uitgeroepen als een van de beste tien bedrijven om voor te werken', zegt Sorbie.

*EPCI = Engineering, Procurement, Construction, Installation

Over IFS
IFS is een beursgenoteerde onderneming (OMX STO: IFS), opgericht in 1983, die de ERP-suite IFS Applications(TM) ontwikkelt, levert en implementeeert. IFS Applications is een complete, op componenten gebaseerde ERP-suite die gebouwd is op SOA-technologie. IFS richt zich op flexibele bedrijven waarin (een van) de volgende kernprocessen centraal staan: service- & asset-beheer, productie, supply chain en projecten. Het bedrijf heeft 2.000 klanten en is met 2.700 medewerkers actief in vijftig landen. IFS behaalde in 2009 een netto-omzet van 260 miljoen euro. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com.