KRO

Nieuw programma KRO's Zwart-Wit: 'Gaat Rutte door?'

Uitzenddatum: 19/02/2011

Een politiek debat over de Provinciale Staten-verkiezingen

In de eerste uitzending van het nieuwe debatprogramma KRO's Zwart-Wit (21.10u, Ned.2) gaan presentatoren Fons de Poel en Sven Kockelmann in gesprek met politici, journalisten en commentatoren uit links en rechts Nederland. Ze spreken, twee weken voor de Provinciale Staten-verkiezingen, over de daadkracht, uitstraling en kwetsbaarheid van het kabinet Rutte.

De slagkracht van het kabinet Rutte staat op het spel. Zonder meerderheid in de Eerste Kamer is het gedoogkabinet van CDA, VVD en PVV vleugellam. Wat hebben Rutte en de zijnen tot nu toe bereikt? Is de kiezer onder de indruk van de daadkrachtige uitstraling van premier Mark Rutte en ministers als Ivo Opstelten (Justitie en Veiligheid) en Jan-Kees de Jager (Financiën)? Wat is de werkelijke invloed van PVV-leider Geert Wilders achter de schermen? En waarom kan de oppositie maar geen vuist maken? Een stevig en scherp journalistiek debat in KRO's Zwart- Wit.

Met het nieuwe programma KRO's Zwart-Wit, dat zo'n vier keer per jaar te zien zal zijn, markeert de KRO haar traditie van een omroep met sterke journalistieke titels.

KRO's Zwart-Wit, zaterdag 19 februari om 21.10 uur op Nederland 2. Live vanuit Het Werktheater in Amsterdam.