Ingezonden persbericht


Persaankondiging - Science Center NEMO
Amsterdam, 10 februari 2011

Onderzoek naar blije gezichten in NEMO

Tijdens de voorjaarsvakantie (van 19 februari t/m 13 maart) gaat de derde editie van Science Live van start, het innovatieve onderzoeksprogramma van Science Center NEMO. Prof. dr. Theo Gevers en dr. Albert Salah van de Universiteit van Amsterdam, verbonden aan de Intelligent System Laboratory (ISLA), onderzoeken of gezichtsuitdrukkingen van verschillende emoties (zoals blij, verbaasd, triest of angstig) invloed hebben op de beoordeling van mensen. Zie je er met een blij gezicht jonger uit? Daarnaast vragen de onderzoekers de bezoekers van NEMO zelf enkele emoties na te bootsen. Met de bevindingen zal software ontwikkeld worden zodat een computer automatisch emoties, leeftijd en aantrekkelijkheid van een gezicht kan aflezen. Ben je verdrietig? Dan kan de computer je troosten! Iedereen vanaf 8 jaar kan meedoen.

Science Live
Met Science Live wil NEMO wetenschappelijk onderzoek tastbaar maken voor het grote publiek, voor mensen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden. Ook brengt het programma wetenschappers op een laagdrempelige manier in contact met het brede publiek. Een soortgelijk programma in het Science Museum in Londen - en eerdere wetenschappelijke onderzoeken in NEMO - leren dat de belangstelling groot is, zowel bij de wetenschap als bij de bezoekers. Wetenschappers die hun onderzoek ook in NEMO willen uitvoeren, kunnen meer informatie vinden op www.e-NEMO.nl/sciencelive.

Over Science Center NEMO
NEMO is het grootste science center van Nederland. Het aanbod is bedoeld en geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. NEMO is open van 10.00-17.00 uur. Locatie: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam (bovenop de IJ-tunnel op 15 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station). Voor meer informatie: www.e-NEMO.nl.

-Einde persbericht-
**Noot voor de redactie (