VARA

Ergens, in zomaar een straat, druipt het verlangen uit de dakgoot. Er moet aan de bel getrokken worden maar wie geeft er thuis?

Cabaretiers Emiel de Jong en Noël van Santen mengen cabaret met toneel en staan bekend om hun fysieke speelstijl. Hun voorstelling `Ruis' is Schudden op zijn best: ontroerende hilariteit en lachwekkende treurigheid. Een humoristisch programma over buren, bewoners, voorbijgangers en hun hunkering naar contact, dat op 19 februari om 21.45 uur door de VARA wordt uitgezonden op Nederland 3. Mocht er geen tv voor handen zijn: de show wordt op het zelfde moment op humortv.nl uitgezonden. Op deze site is het dan meteen mogelijk om via Facebook te reageren.

In de programma's van Schudden volgen de sketches elkaar in rap tempo op, met verkleedpartijen in de coulissen. Veel woorden zijn niet nodig, maar wat gezegd wordt is goed doordacht en verrassend leuk. Behalve luisteren en lachen valt er vooral ook veel te zien tijdens de voorstelling. Er is voortdurend actie op het toneel in een bijzonder decor. `Ruis' werd genomineerd voor de Poelifinario 2009, de cabaretprijs voor de meest indrukwekkende voorstelling.

Over `Ruis'
o Jury Poelifinario: "De mannen van Schudden laten in een razend tempo tal van personages zien en weven hun schijnbaar losse verhalen tot een wonderlijke vertelling... Hun stijl is uniek en met niets of niemand te vergelijken...In de voorstelling Ruis leeft niemand schadevrij, maar het is er wel heel erg leuk!"

o AD: "(...) de twee weten telkens weer te verrassen met juweeltjes van voorstellingen, waarin ze een geheel eigen stijl hebben ontwikkeld (...) een aan waanzin grenzende snelheid, timing en techniek in een fiks aantal dubbelrollen. (..) Ten minste zo knap is het verhaal dat Schudden in schijnbaar losse scènes en sketches vertelt."

o Volkskrant: "Het is verbluffend hoe De Jong en Van Santen ook in ontmoetingen van een minuut of minder met veel humor en fysiek spektakel een zinnig verhaal weten te vertellen."

Over Schudden
In oktober 1994 wonnen Emiel de Jong en Noël van Santen als Schudden Voor Gebruik de jury- en publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Een maand later werden ze tweede op het Camerettenfestival. Na hun eerste programma 'Schudden' maakten ze onder de ingekorte naam 'Schudden' het programma 'Amok'. `Ruis' is hun zevende voorstelling. Op dit moment staat Schudden met `Noorderzon' in de theaters.

`Schudden - Ruis' is zaterdag 19 februari om 21.45 uur te zien bij de VARA op Nederland 3.

Een preview van 'Schudden - Ruis' is nu al te zien op humortv.nl.

Bestanden:

Schudden_Ruis_2_bob_bronshoff.jpg

PB_Schudden_Ruis.doc

Zie het origineel