Joris Luyendijk interviewt Daniel Domscheit-Berg op 19 februari

17/02/2011 14:56

Dutch Media Uitgevers

PERSBERICHT

Amsterdam, 17 februari 2011

Op zaterdag 19 februari zal het Inside WikiLeaks-debat in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam plaatsvinden. Daniel Domscheit-Berg, de voormalige woordvoerder van WikiLeaks, zal in een openbaar interview door Joris Luyendijk alles vertellen over zijn tijd bij de spraakmakendste website ter wereld.

Tijdstip: zaterdag 19 februari, 19.30-22.30 uur

Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam

Openbaar interview: Joris Luyendijk, journalist en antropoloog

Discussiepanel: Ot van Daalen (directeur Bits of Freedom) en Marleen Stikker (directeur de Waag Society)

Aanmelden voor deze avond kan alleen via RSVP: www.dezwijger.nl/insidewikileaks

Op 11 februari is bij Lebowski Achievers het eerste boek over WikiLeaks door de ultieme insider verschenen:

Daniel Domscheit-Berg

INSIDE WIKILEAKS

Mijn tijd bij de spraakmakendste website ter wereld

De onthullingen van WikiLeaks houden de wereld in spanning. Maar wie steekt er achter dit machtige instrument en welke explosieve documenten liggen er nog in de la? De jonge Duitser Daniel Domscheit-Berg is wereldwijd bekend als de enige man die naast de in toenemende mate omstreden oprichter Julian Assange het beste inzicht in het klokkenluidersproject WikiLeaks heeft. In september 2010 vertrok Domscheit-Berg met slaande deuren. Inside WikiLeaks is een boeiend geschreven onderzoeksverslag vol onbekende feiten en vertelt het verhaal van WikiLeaks zoals nog niemand het gehoord heeft: van binnenuit. Inside WikiLeaks verschijnt 11 februari in maar liefst zestien landen tegelijkertijd, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Australië, Zuid-Korea, Nederland (bij Lebowski) en 11 andere Europese landen.

Daniel Domscheit-Berg (1978) was onder het pseudoniem Daniel Schmitt tweeënhalf jaar woordvoerder en tweede man van WikiLeaks. In de herfst van 2010 trok hij zich terug uit de organisatie. Domscheit-Berg is drs. Informatica (specialiteit IT-beveiliging) en was werkzaam voor grote internationale ondernemingen. Hij maakt zich sterk voor vrijheid van informatie en transparantie op het internet. In januari 2011 heeft Domscheit-Berg samen met een aantal voormalige medewerkers van WikiLeaks de website OpenLeaks opgezet (www.openleaks.org).

Bij Lebowski Publishers verschijnen tevens op 11 en 19 februari de volgende twee Wikileaks-titels:

Holger Stark en Marcel Rosenbach

STAATSVIJAND NUMMER 1

Hoe een groep internetactivisten de machtigste naties ter wereld uitdaagt

In Staatvijand nummer 1 wordt het jarenlange onderzoek naar WikiLeaks en de oprichter Julian Assange omschreven door twee journalisten van het belangrijkste Duitse opinieweekblad Der Spiegel, evenals The Guardian, El Pais, Le Monde en The New York Times een officiële partner van WikiLeaks. Holger Stark en Marcel Rosenbach zijn vanaf de oprichting betrokken geweest bij de spraakmakendste website ter wereld. In Staatsvijand nummer 1 beschrijven zij o.a. de gevaren van het onthullingsplatform voor de internationale veiligheid en verdiepen zij zich in de rol van de media in de berichtgeving over WikiLeaks-thema's die nog lang besproken zullen worden.

Carsten Görig & Kathrin Nord

JULIAN ASSANGE: DE MAN DIE DE WERELD VERANDERT

Sinds zijn publicaties op Wikileaks is er een kloof ontstaan in de virtuele wereld én in de echte wereld: voor zijn medestanders is Julian Assange de Robin Hood van de cyperspace, terwijl internetproviders hem serverruimte weigeren en banken zijn rekeningen blokkeren. Zijn internetplatform WikiLeaks bezoemt supermachten als de VS, China en Rusland angst in. Carsten Görig en Kathrin Nord schetsen het portret van een man die de wereld uit haar morele voegen doet bartsen. Carsten Görig is expert op het gebied van nieuwe media, computer en technologische trends. Hij was werkzaam als redacteur bij de online redacties van Tiscali en Tomorrow. Kathrin Nord is politicoloog en sinds 2001 werkzaam als redacteur (specialisatie politiek en maatschappij).





http://www.lebowskipublishers.nl