GroenLinks


GroenLinks in het hele land in actie voor goed natuurbeleid

De natuur is van ons allemaal en moet van ons allemaal blijven. Als het aan dit Kabinet ligt kunnen we straks alleen nog recreëren in villapark `De Hoge Veluwe,' jachthaven `Het Naardermeer' of motorcross `Het Haagse Bos.'

GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap is zaterdag 19 februari om 15.30 uur bij de manifestatie Hart voor Natuur in Haarzuilens. GroenLinks komt in het hele land in actie voor goed natuurbeleid. Kamerleden en Provinciale Statenkandidaten steunen de actie van 30 natuur- en milieuorganisaties voor behoud van natuur en landschap in Nederland.

Jolande Sap: "We hebben de natuur hard nodig voor ons welzijn, het houdt ons gezond en maakt ons gelukkig. Terecht trekken natuur- en milieuorganisaties aan de bel, omdat het kabinet drastisch in ons groen snoeit."

Het Kabinet bezuinigt op natuurbeleid en stopt abrupt met de opbouw van de zogenaamde Ecologische Hoofdstructuur. Staatssecretaris Henk Bleeker breekt afspraken met de provincies, burgers en de regering breekt het natuurbehoud af en vernietigt kapitaal en het landschap op een onomkeerbare wijze.

Natuur is ook voor de economie belangrijk

In de ogen van dit kabinet is natuur niet meer dan een vervelende kostenpost. Dat is knap kortzichtig. Natuur kost geld, maar levert ook enorm veel op. Recreëren in de natuur is geen overbodige luxe, maar is van groot belang voor gezondheid en welzijn van mensen. Er wordt ook geld mee verdiend, in de recreatieve sector. Alleen al op en rond de Veluwe levert de natuur EUR 1,7 miljard omzet per jaar op en 35.000 banen.

* Zaterdag 19 februari 15.30 uur

* Haarzuilens, Kasteel de Haar

* Jolande Sap en Rik Grashoff aanwezig bij actie Hart voor Natuur
* GroenLinks Kamerleden zijn zaterdag op verschillende andere plekken in het land:

* 9.30 uur Rik Grashoff in natuurgebied 'van kust tot kust' bij Castricum, tour.

* 11.00 uur Liesbeth van Tongeren bij Oostvaarderswold in Flevoland, actie.

* 11.15 uur Rik Grashoff in de 'tuinen van West' in Amsterdam West, tour.

* 13.30 uur Rik Grashoff in het Diemerbos in Diemen, tour.
* 14.30 uur Jolande Sap in Winkelcentrum Vleuterweide, actie "GroenLinks geeft Utrecht frisse lucht".

* 14.00 Linda Voortman bij Theehuis Amelisweerd, actiewandeling.
* 14.00 Niels v.d. Berge op de Markt in Middelburg, actie.

Op http://actief.groenlinks.nl/Hart+voor+Natuur staat een volledig overzicht van de activiteiten van alle GroenLinks-afdelingen.