Diergaarde Blijdorp


---

Extra activiteiten in de voorjaarsvakantie:
ijsbeertje Vicks staat centraal
18-02-2011
In de voorjaarsvakantie (19 feb tot en met 6 maart) is er in Diergaarde Blijdorp extra veel te beleven. Veel activiteiten staan uiteraard in het teken van het ijsberenjong.

Knutselen voor ijsbeertje Vicks
In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen in Blijdorp prachtige ijsberenknutsels maken in de Rivièrahal tussen 11 en 15 uur. Hiermee zal over de komende tijd de IJsgrot worden versierd. Zo krijgt Vicks een warm welkom als hij (of is het toch een zij?) zijn eerste stapjes buiten zet en krijgt het ijsberenverblijf een extra feestelijk tintje. Er wordt geknutseld met diverse industriële afvalproducten zoals rubber, stof, schuim, plakplastic, karton en nog veel meer. De makers van de drie mooiste knutselwerken winnen een verjaardagsfeestje voor zes vriendjes en vriendinnetjes! Diergaarde Blijdorp maakt de winnaars uiterlijk op 21 maart bekend.

Verzorgerspraatje ijsbeertje Vicks
Elke dag (uitgezonderd maandag 21 februari) van de voorjaarsvakantie vertellen de ijsberenverzorgers de laatste nieuwtjes over Olinka en ijsbeertje Vicks en kunnen bezoekers ook zelf vragen stellen. Dit verzorgerspraatje start om 15.00 uur in het Eauditorium in het Oceanium (naast het Caraïbisch Café).

Nieuw: Pannenkoeken in de Lotusserre
Restaurant de Lotus Serre is deze voorjaarsvakantie omgetoverd tot een pannenkoekenrestaurant. Elke dag van 10.00 tot 17.00 uur worden door de Blijdorp koks de heerlijkste verse pannenkoeken bereid. De keuze is reuze: van zoete tot hartige pannenkoeken. Smullen maar!

Laatste week van de MidwinterZOO (tot en met 27 februari) De extra lange editie van MidwinterZOO gaat zijn laatste week in. Op verschillende dagen vertellen dierverzorgers enthousiast over hun typische winterdieren zoals kamelen, Amoerpanters en en wolven. Elke dag is het mogelijk om marshmallows te roosteren bij het wintervuur op het voorplein aan de Rivièrhalzijde. De theatervoorstelling Stinker wordt nog vier keer uitgevoerd in de Oewanja Lodge: op zaterdag 19 en 26 februari om 12.00 uur en 14.00 uur.

Wakkere Vogels Ontbijt
Op zondag 27 februari is er weer een Wakkere Vogels Ontbijt: een lekker begin van een dagje Blijdorp. Het Wakkere Vogels Ontbijt wordt geserveerd vanaf 09.00 tot 10.30 uur in restaurant De Lepelaar in Arctica. De zeeleeuwen zorgen er met hun enthousiaste gebrul voor dat je snel helemaal wakker wordt. Reserveren voor het ontbijt is noodzakelijk via de website van Blijdorp.

En tot slot: iedere zondagochtend van 9.15 tot circa 10.00 uur neemt de olifantenfamilie een verkwikkend bad. Voor de vroege vogels onder de bezoekers een vrolijk festijn. Klik hier voor het complete programma van voorjaarsvakantie-activiteiten>>