Gemeente Delft

Nieuwe rioolbuis tot 40 meter diepte de grond in

Vanwege de bouw van de toekomstige spoortunnel wordt in opdracht van de gemeente Delft een belangrijke rioolbuis verlegd. De 570 meter lange rioolbuis wordt komend weekend tot 40 meter diepte de grond ingetrokken. Voorafgaand aan het intrekken is een gat geboord van 1.20 meter doorsnede. De boring onder de toekomstige spoortunnel loopt vanaf de Abtswoudseweg, gaat vervolgens onder de Abtswoudsetunnel, om bij de Mercuriusweg weer boven te komen.

Intrekken rioolbuis weekend 19 en 20 februari 2011 Op zaterdag 19 februari wordt de rioolbuis klaargelegd vanaf de Provincialeweg, door het Poptapark, over de trambaan van de Papsouwselaan tot aan het werkterrein van de Mercuriusweg. Tien hijskranen en een hulpbrug van containers zorgen ervoor dat de buis stabiel blijft hangen -vanaf de Troelstralaan over de trambaan van de Papsouwselaan. Op het hoogste punt hangt de buis ongeveer 14 meter boven de grond.

Nadat in het Poptapark 's nachts de laatste laswerkzaamheden zijn uitgevoerd, wordt de rioolbuis vanaf zondagochtend 20 februari ingetrokken. De installatie staat opgesteld op de Abtswoudseweg, voor Panjo Tapijt. Deze machine heeft ook het gat geboord waar de leiding met een diameter van 90 cm. gedurende een aantal uur doorheen wordt getrokken.

Persoonlijke toelichting door aannemer en projectleiders Om toe te lichten wat er tijdens deze bijzondere gebeurtenis gebeurt is iedereen van harte welkom op locatie. Op zaterdagmiddag 19 februari tussen 14.00 en 17.00 uur staan de aannemer en de projectleiding klaar om alle vragen te beantwoorden en uitleg te geven. Hiervoor staat er een tijdelijke bouwkeet op het plein voor Videotheek Scope, hoek Mercuriusweg/Papsouwselaan.

Provincialeweg afgesloten
Vanaf zaterdagavond 19 februari tot zondagmiddag 20 februari is de Provincialeweg afgesloten. Vanaf de Kruithuisweg en de Westlandseweg wordt het verkeer omgeleid. De Papsouwselaan wordt niet gestremd voor doorgaand verkeer. Voetgangers en fietsers gaan op de Papsouwselaan door tijdelijke containers onder de rioolbuis door.

Belangrijke persleiding
In maart 2010 heeft de gemeente Delft de opdracht gekregen van ProRail om de rioolbuis, ook wel persleiding genoemd, voor 1 maart 2011 te verleggen. Visser & Smit Hanab voert dit project uit door middel van een horizontaal gestuurde boring (HDD-boring). De persleiding transporteert gemiddeld 1000 m3 afvalwater per uur en kan maximaal 4000 m3 afvalwater per uur transporteren. Het is een belangrijke persleiding waarop ongeveer 40 gemalen uit de regio Zuid-Holland aangesloten zijn.

Noot voor de redactie, (