Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GroenLinks in actie voor behoud natuurgebied Birkhoven

Op 19 februari deelt GroenLinks Amersfoort van 10.00 uur tot 12.00 uur warme drank uit aan bezoekers van natuurgebied Birkhoven, eigendom van het Utrechts Landschap. Met deze ludieke actie vraagt GroenLinks aandacht voor de bezuinigingen op de natuur die het kabinet wil doorvoeren. Ook het behoud van Birkhoven wordt bedreigd.

Het kabinet bezuinigt maar liefst 390 miljoen op aankoop en onderhoud van natuurgebieden. Dat leidt ertoe dat planten- en diersoorten verdwijnen en terreinen minder toegankelijk worden voor bezoekers omdat bijvoorbeeld de wandelpaden slechter worden bijgehouden. Een andere consequentie voor Birkhoven kan zijn dat de boswachter meer afwezig is.

Ook schrapt het kabinet het budget voor de groene gebieden rond de stad. Dit zijn de gebieden die bedoeld zijn voor de stedeling om in te wandelen, fietsen en varen, de meest populaire vormen om te recreeren. Deze bezuinigingen zijn slecht voor de natuur én voor de mens die van deze natuur geniet.

Mari Beks, kandidaatlid voor de Provinciale Staten uit Amersfoort zegt: 'GroenLinks staat een andere lijn voor. Natuur is geen luxe, waar je in krappe tijden roofbouw op pleegt, maar een voorwaarde voor mensen. Natuur maakt gelukkig en gezond. Mensen hebben de natuur nodig, bijvoorbeeld voor een blokje om in het groen. En dat geldt zeker ook voor de mensen die in de stad wonen. Reden temeer om juist het budget voor groen en recreatie rond Amersfoort op peil te houden.'