Internationale interesse voor 1ste Duivensportbeurs FUGARE in Kortrijk

17/02/2011 11:00

KORTRIJK XPO

FUGARE, de nieuwe beurs voor de Duivensport in België maakt zich op voor haar 1ste editie van 19 tot 20 februari 2011 te Kortrijk Xpo (België). De beurs wordt plechtig geopend door Dr. José Manuel Azenha Tereso, de voorzitter van de internationale duivenfederatie FCI en dhr. Pierre De Rijst, voorzitter van de nationale duivenbond KBDB.

130 exposanten

Op FUGARE 2011 zal in de eerste plaats het volledige aanbod van producten en oplossingen ter ondersteuning van de duivensport getoond worden. FUGARE is echter meer dan een productbeurs alleen, ook verkoopstanden van jonge duiven worden voorzien, zoals Gino Clique, winnaar van de 'One Loft Race' FCI World Championship Thailand Khon Khen 2010 en tevens winnaar 1° Asduif! Ook Derweduwen, winnaar 1ste asduif zware fond KBDB 2010, en Andre Moonens, winnaar 1° Nationaal Bourges zijn van de partij.

Meer dan 70 productstanden en 60 liefhebbers of totaal 130 exposanten zijn aanwezig op deze 1ste editie van FUGARE. Het exposantenaanbod is trouwens heel internationaal, niet enkel bedrijven uit de Benelux zijn aanwezig, ook bedrijven uit Engeland, Duitsland en zelfs Polen maken hier hun opwachting.

Uitgebreid randprogramma

Naast producten en duiven biedt FUGARE 2011 ook een uitgebreid randprogramma. Zo zijn er o.a. uitreikingen van FCI World Championship Thailand, XI'AN Weili Loft China en San Sebastian, is er de uitreiking van de Bricon Trophy, en wordt een forum georganiseerd met topduivenliefhebbers zoals Erik Limbourg, Rik Cools en Roger Desmet-Mathijs. Ook dierenartsen waaronder Ruben Lanckriet geven er een uiteenzetting. Het volledige overzicht vindt op www.fugare.be.

Damesprogramma

Kinderen en vrouwen bezoeken FUGARE niet alleen gratis (normale toegangsprijs is 6 ¤), dames kunnen op de beurs ook terecht in de "Ladies corner", een verzameling van standen speciaal gericht naar de echtgenotes van de duivenliefhebber. Op zaterdag heeft de organisatie voor hen bovendien een gratis shuttledienst voorzien naar het centrum van Kortrijk en het nieuwe winkelcentrum "K" in Kortrijk.

Meer info

FUGARE 2011, Doorniksesteenweg 216, 8500 KORTRIJK (B).

W: www.fugare.be - E: fugare@kortrijkxpo.com - T.: +32 (0)56 241111 - F.: +32 (0)56 257731

Sr.Exhibition Manager: Pieter Desmet

Ass. Exhibition Manager: Barbara Demeulemeester

Exhibition Assistant: Gilly Masschelein.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel