GroenLinks Utrecht


Acties voor schone lucht en natuurbehoud
Jolande Sap in Leidsche Rijn en Haarzuilens

Fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer Jolande Sap komt aanstaande zaterdag 19 februari naar Utrecht. Sap zal symbolisch een boom aanbieden aan de inwoners van Leidsche Rijn in het kader van de actie 'GroenLinks geeft Utrecht frisse lucht'. Daarna vertrekt ze naar Haarzuilens om de manifestatie 'Hart voor Haarzuilens' te ondersteunen.

Leidsche Rijn
In het nieuwe winkelcentrum Vleuterweide in Leidsche Rijn zullen, naast Jolande Sap, ook enkele kandidaat Statenleden en GroenLinks Verkeerswethouder Frits Lintmeijer aanwezig zijn. Vanaf 11:00 uur kan winkelend publiek hun fietsbanden laten oppompen door de aanwezige wethouder of een van de kandidaten voor de Provinciale Staten. Met de actie wil GroenLinks benadrukken dat schone en gezonde lucht essentieel is voor bewoners. Daarom wil de partij ook fors inzetten op schone mobiliteit en de bescherming van natuur. Om dat te onderstrepen zal Jolande Sap om half drie een boom aanbieden als symbool voor schone lucht.

Haarzuilens

Daarna zal Sap samen met Tweede Kamerlid Rik Grashoff van 15:30 tot 17:00 uur de manifestatie 'Hart voor Natuur' bij Kasteel de Haar bezoeken. Het huidige kabinet heeft een duidelijke asfaltambitie en zet daarmee de bijl in de plannen voor de ontwikkeling van natuur- en recreatie bij Haarzuilens. GroenLinks laat zien dat het ook anders kan. Jolande Sap zal tijdens deze manifestatie haar steun betuigen aan de samenwerkende natuurorganisaties door een 'politiek hart' te overhandigen aan Joris Hogenboom, directeur van de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Vanaf 16:00 uur neemt de Provinciale lijsttrekker voor Utrecht Mariëtte Pennarts deel aan een debat met andere lijsttrekkers. (Meer informatie over Hart voor Natuur: http://actief.groenlinks.nl/Hart+voor+Natuur)

LEIDSCHE RIJN

Locatie:
Winkelcentrum Vleuterweide in LeidscheRijn, Burchtplein, Vleuten. Datum en tijd:
19 februari 2011, 10:30 - 15:30 uur (Jolande Sap aanwezig tussen 14:30-15:00) Contact: Huib van Essen (06 17 40 05 12)

HAARZUILENS

Locatie:

Kasteel de Haar, Kasteellaan 1, Haarzuilens.
Datum en tijd:

19 februari 2011, 15:30 - 17:00 uur
Contact: Huib van Essen (06 17 40 05 12)


---- --