Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LEGENDS OF MUSIC-WEEK OP KINK FM

Hilversum, 18 februari 2011 | Van zaterdag tot en met vrijdag 25 februari presenteert Kink FM de 'Legends of Music'. Tijdens deze week wordt er aandacht besteedt aan de grootste muzikale helden uit de pop- en rock geschiedenis. Ieder uur staat een andere 'Legend of Music'-artiest centraal: van Muse tot The Beatles en van U2 tot Radiohead, Linkin Park, Coldplay en David Bowie. In het programma 'New Music' (ma-vr 19.00-22.00 uur) zijn de nieuwe en toekomstige 'Legends of Music' te horen.

Vanaf morgen zijn bij Kink FM, Messenger of Music, een week lang de 'Legends of Music' te horen. Tijdens deze week staat elk uur een andere held in de spotlights die in de muziekgeschiedenis een belangrijke rol heeft gespeeld en zijn stempel heeft gedrukt op de popmuziek. In de 'Legends of Music'-week besteedt Kink FM tussen 09.00 en 22.00 uur, elk uur aandacht aan een andere 'legend'. De luisteraars kunnen tijdens dat uur bepalen wat hun meest favoriete song van deze band of artiest is. En deze beste song wordt aan het eind van dat uur gedraaid. Ook komen bekende Nederlandse artiesten aan het woord die vertellen welke bands en artiesten voor hen muzieklegendes zijn.

Kink FM-luisteraars kiezen hun 'Legends'
Kink FM-luisteraars kunnen tot en met vandaag doorgeven welke band of artiest een echte 'Legend of Music' is. Op www.kinkfm.com/yourlegend kunnen luisteraars kiezen uit poprockers uit de sixties als The Beatles en The Doors, legendes uit de jaren zeventig als David Bowie en Iggy Pop, kopstukken uit de tachtiger jaren zoals Bruce Springsteen en The Cure, 'nineties' smaakmakers als Nirvana, Radiohead, REM en huidige helden als Muse, Coldplay en Foo Fighthers.

Legends of Music
Zaterdag 19 februari 09.00 uur tot en met vrijdag 25 februari 16.00 uur op Kink FM, Messenger of Music.

KINK
KINK is het platform van Nederland voor de liefhebber van goede pop- en rockmuziek. Via radio, internet, mobiel en tv worden zij door KINK op hun wenken bediend. Bekende KINK programma's zijn onder andere New Music, KINK40 en 2 Meter Live met dj's als Ingrid Perez, Martijn Biemans, Henk Kanning, Nando Kok, Mark van der Molen en Diederik van Zessen.

Kink TV is dagelijks te zien tussen 23.00-02.00 uur op de interactieve muziektelevisiezender Xite, via UPC kanaal 618 en Caiway kanaal 57.

Kink heeft de volgende radiostations:
Kink FM, het station voor de beste pop- en rock. Kink FM is overal in Nederland te beluisteren via kabel, satelliet, internet en Kink FM App Kink Classics, met 24 uur per dag een reis door de popgeschiedenis Kink Aardschok, met non-stop hardrock en metal
Kink X-Rated, met industrial, ambient, avant-garde en electronics

Kink is onderdeel van de V-Ventures.

Noot voor redacties


---

Noot voor de redactie |