Interbrew


Jupiler introduceert Force: innovatie zonder alcohol

Breda, 18 februari 2011 - Begin maart lanceert Jupiler een innovatie en primeur voor het merk: Jupiler Force, een natuurlijk gebrouwen frisdrank, dus zonder alcohol, kleur- , smaak- of conserveringsmiddelen, speciaal ontwikkeld voor mannen. Jupiler Force is geen bier, maar bouwt voort op de twee grootste sterktes van Jupiler: de traditie en het vakmanschap van het brouwen en de wetenschap van wat mannen willen. Jupiler Force speelt in op de behoefte aan een smaakvolle verfrissing, ook wanneer men geen alcohol wil of kan drinken. Deze lancering past in de strategie van Jupiler om een unieke smaak en verfrissing te bieden voor elke gelegenheid. Jupiler Force zonder alcohol wordt gelijktijdig geïntroduceerd in België en Nederland. In Nederland zal de nadruk op de zuidelijke provincies liggen.

Jupiler Force: een unieke smaak en krachtige verfrissing zonder alcohol Door zijn unieke smaak, is Jupiler Force onvergelijkbaar met welke andere soort van drank dan ook. Het gaat om een natuurlijk gebrouwen frisdrank zonder alcohol op basis van mout en andere traditionele Jupiler-ingrediënten, licht bitter en met een accent van citrus. Jupiler Force is uiterst dorstlessend en heeft geen plakkerige nasmaak.

Eric Lauwers, Algemeen Directeur van AB InBev BeNeFraLux: Onze consument is onze beste bron van inspiratie en innovatie. Met Jupiler Force bieden we een antwoord op de toenemende vraag van mannen naar een verfrissende, smaakvolle drank zonder alcohol die je dorst lest, wanneer je maar wilt. Vanuit ons eeuwenoud vakmanschap en onze expertise als brouwer, ontstond de idee voor een heel nieuwe soort drank: een gebrouwen frisdrank, speciaal voor de man. Jupiler Force combineert het beste van twee werelden: we bouwen voort op de natuurlijke ingrediënten en het verfrissende karakter van Jupiler, maar richten ons op die momenten van de dag waar je geen alcohol kan of wil drinken.

Jupiler Force: het antwoord op een onvervulde behoefte Jupiler weet wat mannen willen: mannen zijn heel de dag door op zoek naar smaakvolle verfrissing. Uit onderzoek blijkt dat bier voornamelijk na 5 uur s avonds wordt gedronken, thuis of in het café, en bij voorkeur in gezelschap. Als uiterst dorstlessende drank zonder alcohol, kan Jupiler Force op elk moment van de dag en om het even waar worden gedronken, bijvoorbeeld tijdens het werk, het sporten of het klussen. Jupiler Force is immers geen bier maar een gebrouwen frisdrank zonder alcohol, die een alternatief biedt voor hen die meer willen dan water en geen liefhebber zijn van zoetere frisdranken. Jupiler Force spreekt in het bijzonder de dertigplussers onder de mannen aan.

Jupiler Force: natuurlijk gebrouwen volgens een uniek procédé Jupiler Force wordt gebrouwen met de typische Jupiler ingrediënten: water, gemoute gerst, hop, maïs en gist. Het brouwproces is uniek omdat de fermentatie wordt gestopt voordat zich alcohol vormt. Na het brouwproces wordt een kleine hoeveelheid fruitsappen en natuurlijk limoenaroma toegevoegd voor een extra verfrissende accent van citrus. Jupiler Force bevat geen alcohol, bewaarmiddelen of kunstmatige kleur- en zoetstoffen.

Vanwege het unieke karakter van het brouwproces, is hierop patent aangevraagd.

Jupiler Force zal vanaf maart verkrijgbaar zijn in supermarkten en horeca in voornamelijk het zuidelijke deel van Nederland. In de supermarkt wordt Jupiler Force verkocht in een 6 x 33 cl blikverpakking.