Remi Groenendaal titelverdediger bij Jonkman Tennis Toernooi


Haarlem, 20110216 -- Voor de derde keer organiseert Bernard Jonkman van de gelijknamige Tennisschool het Nationaal Ranglijst tennistoernooi in het Kennemer Sportcenter te Haarlem (naast de IJsbaan) van 19 t/m 27 februari. Remi Groenendaal, nummer 20 van Nederland, is de titel verdediger en zal moeten proberen 31 collega tennissers in het afvalschema achter zich te houden.

Voor de derde maal voorziet de toernooi directeur, Bernard Jonkman, de regio Haarlem  van een uniek Nationaal Ranglijst tennistoernooi (NRt-toernooi) voor wedstrijdspelers. Veel sport evenementen vinden geen doorgang meer door financiële problemen. Eind december leek het erop of we voor de derde editie niet genoeg financiële middelen hadden maar uiteindelijk is het ons gelukt met hulp van een aantal sponsoren waardoor het evenement toch door kan gaan. Het totale prijzengeld voor het tennisevenement is 3450 euro. De meeste spelers komen niet voor de euro's maar om punten te verdienen op de Nederlandse ranglijst.

"Het is mooi voor Sportstad Haarlem waarbij er vele grote sportevenementen zijn: basketbalweek, korfbalweek, honkbal en voetbal. Het ontbrak in Haarlem nog aan een sterk tennistoernooi. Mijn droom was om Tennis ook in dit rijtje te laten plaats nemen. Dit was in 2009 en 2010 gelukt met de eerste twee edities en gelukkig dit jaar weer. We hopen dit toernooi volgend jaar uit te breiden met de recreatieve onderdelen en een jeugdtoernooi", aldus Bernard Jonkman.

Een NRt -toernooi is een toernooi voor aankomende Nederlandse toppers. Er zullen wedstrijden worden gespeeld door deelnemers uit het hele land op het hoogste niveau. Inmiddels doen er meer niveau 2-spelers mee als de vorige editie. Er zullen mooie tennispartijen te zien zijn, hoog tempo, veel aces, onmogelijke slagen en veel tennisstrijd. Alle wedstrijden worden overdag gespeeld en zijn voor toeschouwers gratis te bezichtigen. In het finale weekend op zaterdag 26 en zondag 27 februari zal er voor de toeschouwers een supporters terras worden opgebouwd om de finales nog beter te kunnen zien. Alle wedstrijden zijn overdag tussen ongeveer 10.30 -17.00 uur.

Kijk op www.tennisschooljonkman.nl voor meer informatie over het tennistoernooi, wedstrijdschema en dagplanning. Vanaf 19 februari zijn er de eerste schema's en uitslagen te zien.





Tennisschool Jonkman