Expositie van kunstenares Francine Verstreken: Kleur in je leven


Tiel, 20110204 -- De officiële opening van deze expositie vindt plaats in het pand van Verfwinkel Tiel, Hoogeinde 12, op zaterdag 19 februari om 14.00 uur.

Kunstenares Francine Verstreken zal bij de opening aanwezig zijn om iets te vertellen over haar persoon en werk. Francine: "Welke invloed heeft kleur op je leven? Stel dat je de hele dag in een rode kamer zit?"

Francine Verstreken, geboren in Brussel in een familie waar kunstbeoefening belangrijk was, werd al jong uitgedaagd beelden op papier vast te leggen, eerst met potlood en pen, later met aquarel- en olieverf. Zo bekwaamde zij zich in verschillende technieken. Als autodidact schilderes vindt zij in de schilderkunst een aantal dingen belangrijk, namelijk techniek, kleur en vrijheid. Sinds 2003 deelt ze haar schilderservaring door middel van het geven van cursussen en exposities.

Tijdens de expositie in Verfwinkel Tiel kunt u ontdekken welke kleuren of beelden ons leven kunnen verrijken. Om dit te realiseren geeft het team van Verfwinkel Tiel de kunstenares gelegenheid om haar schilderwerken te exposeren met als thema: "Kleur in je leven".

De geëxposeerde werken zijn in veel gevallen vol symboliek. Belangrijk hierin zijn mensen met al hun emoties en beleving, weergegeven vanuit haar protestants christelijke identiteit, geplaatst in deze tijd. Kleur is ruimschoots aanwezig om bepaalde karakters in de werken tot uitdrukking te brengen.

Mocht een kunstwerk u aanspreken dan kunt u - naar aanleiding van enkele aanwezige voorbeelden op diverse materialen, zoals canvas, hout, metaal, perspex en dibondplaat - een reproductie bestellen.

De expositie duurt van 19 februari tot en met 26 maart. De openingstijden zijn door de weeks van 14.00 - 17.00 uur en op zaterdagen van 12.00 - 16.00 uur.





Verfwinkel tiel