Ingezonden persbericht


Dialoogcafé Humanistisch Verbond Haaglanden

Dé maandelijkse gelegenheid voor Haaglandse humanisten (en belangstellenden) om na de zaterdagse bezigheden onder het genot van een drankje even van gedachten te wisselen over wat ons bezig houdt.

Samen leven met compassie

Het aanstaande Dialoogcafé wijkt af van vorige: het is op de derde zaterdag (niet de vierde) van de maand, maar ook vorm en thema zijn anders. De vorm is een persoonlijk gesprek, een dialoog in kleine groepen, om elkaar te leren kennen en de eigen (voor-)oordelen te onderzoeken. Daarbij oefenen we met de methode van de succesvolle Week van de Dialoog (in november), waar ook humanisten aan hebben meegedaan.

Het onderwerp heeft een actuele, levensbeschouwelijke en vormende kant, vanuit onze basisgedachte: Samen leven, hoe doe jij dat? Samen Leven vraagt volgens denkers een houding van 'compassie', medeleven. Schrijfster Karen Armstrong heeft recent een boek uitgebracht met twaalf tips om compassie te oefenen (Bezige Bij, Compassie). Verder bouwt ze aan een wereldbeweging, rondom een Charter, gesteund door leiders van allerlei levensbeschouwingen en religies (www.charterforcompasion.com). Dit Charter wordt hier gedragen door Rabbijn Soetendorp, Herman Wijffels, Ruud Lubbers, e.a.

Onze dialoog over 'Samen leven met compassie' begint met een inleiding over de dialoogmethode en compassie. Daarna gaan we in op vragen als: waar mis jij de compassie om je heen?, hoe bouwen we aan meer compassie? en wat ga jij er zelf aan doen?

Het gesprek is een proef voor een vorm van ontmoeting, die het bestuur van de HVH bij gebleken succes vaker wil organiseren: 'Dialoogcafé nieuwe stijl'.

Neem eens een vriend/vriendin mee, ook niet-leden van het HV zijn van harte welkom. En lees het Charter!

Datum:
Zaterdag 19 februari 2011

Locatie:
De Sierkan, Anthonie Heinsiusstraat 3, Den Haag (t.o. het Gemeentemuseum)

Aanvang:
15:30 inloop met thee/koffie/drankje
16:00 uur inleiding door Marco Oostdijk (dialoogbegeleider) en dialoog 17:30 napraten met een drankje
18:30 einde

Toegang:
Gratis, incl. drankjes




Ingezonden persbericht