Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Veel te doen in het Rijksmuseum!

Theater, workshops en speurtochten voor kinderen en families in de voorjaarsvakantie In de voorjaarsvakantie (19 t/m 27 februari) is er in het Rijksmuseum veel te doen voor kinderen, gezinnen en buitenschoolse opvang. De theaterrondleiding Het meisje zonder naam en de workshop Kijken met je fantasie gaan wegens groot succes op herhaling. Nieuw is de gratis Familiekijkroute, een leuke speurtocht voor het hele gezin langs de topstukken. Een bezoek aan het Rijksmuseum is en blijft bovendien t/m 18 jaar gratis en ouders met een ING pas krijgen 50 % korting.

Nieuw: familie-kijkroute - voor het hele gezin
Wilt u met het gezin naar het Rijksmuseum, op eigen gelegenheid en op een door u zelf gekozen tijdstip? Dan is de familiekijkroute ideaal. Met deze speurtocht kunnen groot en klein samen aan de slag. Tijdens de tentoonstelling Gabriël Metsu: een meester herontdekt is er speciale aandacht voor het werk van Metsu, maar ook andere meesterwerken passeren de revue. Gratis verkrijgbaar bij de Informatiebalie.

Theater Het meisje zonder naam - Voor kinderen van 6-9 jaar Wat doet die mevrouw in het blauw daar in het museum? Wat zit er in dat kistje dat ze bij zich heeft? En waar komen die kinderstemmen vandaan? De Inspecteur van Kunst van het Rijksmuseum wordt er gek van. Kom naar het museum en ontrafel het geheim van het meisje zonder naam in een spannende theaterrondleiding.

Workshop Kijken met je fantasie - voor kinderen van 6-12 jaar Deze workshop gaat over fantasie. De kinderen bestuderen de schilderijen van Jan Steen en zijn collega's. Ze zien hoe knap die 17de-eeuwers 'net echt' konden schilderen. Daarna leren ze dat het ook anders kan: elk kind maakt een heel eigen versie van een Jan Steen en het leuke is: het hoeft helemaal niet te lijken!

Familierondleiding Dagelijks leven in de Gouden Eeuw ­ voor het hele gezin In een museum mag je nooit ergens aankomen ... behalve op zondagochtend, tijdens familierondleiding. Ga samen met de rondleider op zoek naar het dagelijks leven in de 17de eeuw. Voel, ruik en proef de stoffen, geuren en kruiden uit die tijd.

Voor tijden, prijzen en reserveren van de programma's en meer: www.rijksmuseum.nl/families Al onze kinderactiviteiten zijn ook te boeken als verjaarsfeestje of uitje met de BSO.