Provincie Noord-Brabant

Persbericht

14 februari 2011

Zaterdag 19 februari van 10.00 tot 16.00 uur

Provincie houdt open dag

Het provinciehuis zet op zaterdag 19 februari van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren extra wijd open voor publiek. Iedereen is welkom. Voor jong en oud is er een interessant en leuk programma. Naast allerlei activiteiten is er een informatiemarkt waar te zien is wat de provincie allemaal doet. Ook is er een politieke markt waar politieke partijen zich presenteren die meedoen aan de verkiezingen van Provinciale Staten op 2 maart.


Politieke markt
Welke partijen doen mee aan de verkiezingen voor Provinciale Staten op woensdag 2 maart? Ze zijn allemaal van de partij in het provinciehuis om uw vragen te beantwoorden. Ook is er een stembureau waar men kan oefenen met het stemmen.

Informatiemarkt provincie
Op de informatiemarkt kan je zien wat de provincie allemaal doet voor Brabant. Informatie en presentaties over het ruimtegebruik in Brabant, de natuur en de landschappen, over slimme economie, duurzame energie, sport, cultuurhistorie, 2018 Brabant Samen culturele hoofdstad en nog veel meer.

Win een ballonvaart boven Brabant
Bij de prijsvraag op de open dag kan men zijn of haar kennis van Brabant testen en een ballonvaart boven de provincie winnen. De prijsvraag is ook in te vullen op www.brabant.nl/prijsvraag. Meedoen kan tot de verkiezingen van Provinciale Staten op 2 maart. Uit alle goede inzendingen verloot de provincie na de verkiezingen een winnaar.

Demonstraties
Op het voorplein van het provinciehuis zijn er demonstraties door de provinciale brandweer, de milieumeetwagens en de gladheidbestrijding met strooiwagens. Ook presenteert de winnaar van de Dorpenderby 2010 de winnende inzending. Kinderen kunnen een rondje meerijden met de brandweerauto.

Brabantse topartiest
De gehele dag zijn er optredens van muziekgroep en dansgroepen, waaronder studenten van de Fontys Dansacademie in Tilburg. Van 13.30 tot 14.00 uur treedt een bekende Brabantse topartiest op. Ook is er de spelshow 'Ik hou van Brabant' met lijsttrekkers van de politieke partijen. De gehele dag zijn er kinderactiviteiten.

Bezichtiging provinciehuis
Tijdens de Open Dag kan men op de hoogste verdieping van het provinciehuis genieten van het uitzicht. Er zijn rondleidingen door de noodbestuurspost in de bunker onder het provinciehuis. Daar kan men zien hoe in geval van calamiteiten in een veilige omgeving kan worden gewerkt.
De Statenzaal kan worden bezocht en men kan zitting nemen op een stoel van een Statenlid. Ook de stoel van de voorzitter van Provinciale Staten, commissaris van de koningin Wim van de Donk, is daarvoor beschikbaar. Wie dat wil, kan overigens ook met hem op de foto.




Provincie Noord-Brabant