Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-02-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 19 februari
Radio 1 - 11.04 uur

IN AANLOOP PROVINCIALE STATENVERKIEZINGEN:
TROS KAMERBREED VANUIT FRIESLAND

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart bezoekt TROS KAMERBREED drie provincies: Limburg, Friesland en Zuid-Holland. Zaterdag 19 februari komt het programma vanuit het dorpshuis in het Friese Raerd, een terpdorp tussen Leeuwarden en Sneek.

De gasten zijn politici die in ieder geval één ding gemeen hebben: het zijn Friezen. Kees Boonman en Margriet Vroomans ontvangen Joop Atsma (CDA), staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu; Henk ten Hoeve, senator voor de Onafhankelijke Senaatsfractie en lid van de Friese partij FNP; Piet Adema (ChristenUnie), gedeputeerde en lijsttrekker en Hans Konst (PvdA), gedeputeerde en lijsttrekker.

De verkiezingsprogramma's hebben mooie Friese titels. De PvdA is 'Wiis mei Fryslan'; het CDA: 'Fertroud en Foarùt' en de FNP heeft als slogan 'Fan mear nei better'. De CU noemt het simpelweg, in het Nederlands, 'Verkiezingsprogramma'. In die programma's veel aandacht voor de Friese identiteit, het belang van de Friese taal en typisch Friese sporten als kaatsen en fierljeppen. Maar ook de krimpende bevolking, economie, milieu en waterveiligheid spelen een rol in deze verkiezingscampagnes.

Onder leiding van Kees Boonman en Margriet Vroomans debatteren de vier gasten een uur lang over deze onderwerpen èn over het landelijke belang van de Provinciale Statenverkiezingen

Publiek is welkom om de uitzending, live tussen 11 en 12 uur, bij te wonen in het dorpshuis in Raerd. Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.