Ingezonden persbericht


Persbericht 18-02-2011

Jonge Democraten (D66) FEL tegen OV-bezuinigingen

AMSTERDAM - De Jonge Democraten Amsterdam verzetten zich tegen de grootschalige bezuinigingen op het openbaar vervoer in de hoofdstad. Het is schadelijk voor de economie en leefbaarheid van de stad en regio en de te verwachten gevolgen, zoals een toename van het aantal fietsers en auto's, wordt door de overheid volledig genegeerd. Bovendien worden groepen die afhankelijk zijn van het OV, zoals ouderen en studenten, zwaar gedupeerd.

"Met langere reistijden en onbereikbare bestemmingen zal Amsterdam minder aantrekkelijk worden als vestigingsplaats voor ondernemers en bedrijven en zal de leefbaarheid van de stad verslechteren. Dit is wederom een manifestatie van visieloos bezuinigen" aldus Anne Breure, voorzitter Jonge Democraten Amsterdam. "Het OV in de stad is een duurzame manier van vervoer die juist investeringen verdient. Het biedt een oplossing voor verkeersinfarcten, verbetering van de luchtkwaliteit en draagt bij aan een levendige en prettige stad om in te wonen."

Eerder werden grootschalige bezuinigingen aangekondigd, waardoor vele tram- en buslijnen op de tocht staan. Ook de JD Amsterdam zal, in navolging van het GVB, actie voeren door op zaterdag 19 februari een begrafenis en herdenkingsdienst te organiseren bij verschillende tramhaltes in de binnenstad. We zullen gedenken hoe belangrijk het OV voor onze stad is en rouwen om deze trieste manier van bezuinigen.