Ingezonden persbericht


Nominaties voor CNN iReport Awards bekend

CNN.com bezoekers kunnen stemmen voor publieksprijs

Dit jaar reikt CNN voor het eerst de CNN iReport Awards uit. De beste voorbeelden van burgerjournalistiek in 2010 worden beloond met een award. CNN heeft wereldwijd meer dan 740.000 iReporters. De winnaars zullen bekend gemaakt worden op 15 maart 2011.

De iReport Awards zijn verdeeld in zes categorieën: Breaking News, Original Reporting, Compelling Imagery (foto's en video's), Commentary, Personal Story, en Interview. Uit de ruim 150.000 bijdragen die CNN in 2010 ontving, nomineert een team van CNN journalisten en producenten vijf iReports per categorie.

Een jury, bestaande uit innovators en pioniers op het gebied van participerende journalistiek, zal uiteindelijk per categorie een winnaar aanwijzen. De jury bestaat onder andere uit Errol Barnett, anchor en correspondent van CNN International; Rachel Campos Duffy, columnist, Parentdish.com; Ze Frank, CEO, Star.me; Dave Isay, oprichter StoryCorps; Laura Miner, oprichter Pictorymag.com; Shane Smith, president/mede-oprichter VICE; Tim Shey, president/mede-oprichter, Next News Network.

Uit het totaal van 30 genomineerden kunnen ook de bezoekers van CNN.com hun favorieten in iedere categorie kenbaar maken. Samen bepalen zij wie de winnaars worden van de Community Choice, de Publieksprijs. Stemmen kan tot 7 maart via www.CNNiReport.com/awards .

Aanstaand weekend zullen de genomineerde bijdragen te zien zijn in het programma iReport for CNN dat wordt uitgezonden op:

Zaterdag 19 februari om: 11.30 uur en 19.30 uur

Zondag 20 februari om: 8.30 uur en 17.00 uur

Ook via de website zijn de genomineerde bijdragen te zien.

CNN

CNN International is de wereldwijde 24-uurs nieuwszender die naast internationaal en Europees nieuws ook uitgebreid bericht over het zakenleven, lifestyle, sport en entertainment. CNN biedt het nieuws aan via televisie, satelliet, internet en mobiele telefoons/handhelds. CNN is beschikbaar op alle continenten in 200 landen en in zeven verschillende talen.


---

Noot voor de redactie (