Eerste Nederlandse MAHJONG Marathon


ALMERE, 20110215 -- Op 19 en 20 februari 2011 wordt de eerste Nederlandse Mahjong marathon gehouden in Almere. Het evenement begint op zaterdag 19 februari om 12.00 uur. Er worden 12 rondes gespeeld van 2 uur. Zondagmiddag rond 13.00 uur wordt de marathon beëindigd.

Tijdens de 24-uur mahjongmarathon wordt een teamcompetitie gehouden, waarbij twee spelers aan elkaar zijn gekoppeld. Het loopschema wordt zo gemaakt dat iedereen ten minste twaalf uur aan de speeltafel doorbrengt, maar ook voldoende gelegenheid heeft om te eten en te rusten. Er zijn 24 inschrijvingen. Er is een teamklassement en een prijs voor de beste individuele speler.

Mahjong is in Nederland sterk in opkomst. Het gaat om het Chinese spel wat je speelt met 4 personen. Het spel bestaat uit 144 stenen met chinese beeltenissen als rode, groene en witte draken, kringen, bamboes en tekens. Dit heeft dus weinig te maken met het "wegklikspel" wat veel gespeeld wordt op de computer. Tijdens toernooien, op de clubavonden van veel verenigingen en tijdens de marathon wordt meestal MCR mahjong gespeeld. Dit zijn internationale regels volgens welke dus zowel in China als in het westen wordt gespeeld en die ook internationale competitie mogelijk maken. Vroeger had elke stad zijn eigen variant. Maar ook het Japanse Riichi is in Nederland populair aan het worden.

Laat je meevoeren in deze spanning en ontdek wat een strategisch en boeiend spel Mahjong is. Op www.mahjongbond.org vind je een club bij jou in de buurt en ook informatie over de marathon.





Nederlandse Mahjong Bond