Algemene omroepvereniging AVRO
PERSBERICHT

Hilversum, 19-02-2011

TOMMIE WINT FINALE OP ZOEK NAAR ZORRO

Tommie (24) heeft vanavond de finale van het AVRO-programma 'Op zoek naar Zorro' gewonnen. Hij vertolkt binnenkort de hoofdrol in de musical Zorro. Hij liet zijn concurrenten Roman en Ruud achter zich.

Tijdens het eerste gedeelte van de finale-avond op Nederland 1 werd bekend dat Ruud de minste stemmen had gekregen van het publiek. Als gevolg daarvan moest hij de show verlaten. Tijdens de tweede show bleken de meeste kijkers op Tommie te hebben gestemd.

De finalisten hebben op weg naar de laatste show het nodige meegemaakt. Ze zijn gekozen uit meer dan 750 kandidaten die zich hadden aangemeld voor de open audities. Na de eerste voorrondes volgde een theaterronde. Daarin moesten de overgebleven kandidaten zich presenteren aan het panel, bestaande uit musicalster Pia Douwes en entertainer/tv- voorzitter Erwin van Lambaart.

Van die kandidaten gingen er uiteindelijk dertig naar de Zorro Academy.. Daar kregen de Zorro's in spe masterclasses van onder meer Willem Nijholt, Pia Douwes en scherm- en flamenco lessen.

Na de Academy mochten twintig kandidaten een optreden verzorgen voor de top van de Nederlandse musicalwereld, musicalicoon Willem Nijholt en het panel. Na veel wikken en wegen bleven er elf Zorro's over.

Op zoek naar Zorro wordt gepresenteerd door Frits Sissing en geproduceerd door Eyeworks.

---