Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 02-02-2011

WEDEROM R.E.L. BIJ DE AVRO
EIGENZINNIG KUNSTPROGRAMMA MET MICHIEL ROMEYN EN JHIM LAMOREE.

Vanaf zondag 20 februari zijn acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunstrecensent Jhim Lamoree terug met het AVRO-kunstprogramma 'R.E.L.: Romeyn en Lamoree'. Ze navigeren de kijker wederom door de hedendaagse wereld van kunst en cultuur.

In dit kunstprogramma doen acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunstrecensent Jhim Lamoree een serieuze poging het moderne culturele leven te doorgronden. Onbevangen, zonder waardeoordeel en met veel gevoel voor humor passeren verschillende kunstdisciplines de revue.

Komend voorjaar staan 6 nieuwe afleveringen van dit programma gepland. Met dit eigenzinnige, brutale en persoonlijke kunstprogramma verbreedt de AVRO haar kunstprogrammering dat bestaat uit een gevarieerd palet; het agenderende Opium, de toegankelijke documentaires van Close Up en het beeldende informatieve Kunstuur.

Aflevering 1:
Michiel Romeyn en Jhim Lamoree zijn geïntrigeerd door hoge en lage cultuur. Ze brengen een bezoek aan de nieuwe woonwijk De Haverleij in Den Bosch. Is het bouwen van kastelen een mooi staaltje van moderne architectuur of gewoon een nostalgisch verlangen naar vroeger? Het duo bezoekt ook de hitmusical La Cage aux Folles in het nieuwste theater van Joop van den Ende waarin hoofdrolspeler Jon van Eerd de hoofdrol speelt. Daarnaast repeteren de twee samen met de dansers van het Scapinoballet het stuk 'Songs for Drella', geïnspireerd op drie iconen uit de popcultuur; Andy Warhol, Lou Reed en John Cale.

R.E.L.: Romeyn en Lamoree, vanaf zondag 20 februari om 23.10 uur op Nederland 2.

---



Ingezonden persbericht